בתור מי שהגיעה מבית בלקני שומר כשרות יש לי מסורת ארוכה של המרת מתכונים מהעולם החלבי לעולם הפרווה (אבא שלי חייב ליהנות גם, לא?). פייר, בדרך כלל זה פחות טעים. העוגה הספציפית הזאת כל כך לחה, בעלת טעם שוקולדי מרוכז ונמסה בפה שהשינוי לפרווה לא גרע אפילו בטיפה מכל הגן עדן הזה. בכל פעם שהבאתי אותה לארוחה אנשים לא האמינו שהיא פרווה…
מצרכים:
400 גרם שוקולד מריר איכותי (משתמשת בשל עלית- פרווה. אם זה שוקולד אחר תבדקו כי לא כל המרירים פרווה)
250 גרם מחמאה
1/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
2 כפות ליקר שוקולד (אפשר לוותר למי שלא אוהב את הטעם הליקרי)
6 ביצים גדולות
1/2 כוס סוכר
1 כפית תמצית וניל
לציפוי:
250 גרם שוקולד מריר
מיכל 250 מ"ל אלפרו סויה לבישול ואפייה
*מתאים לתבנית מלבנית A4
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-170 מעלות
ממיסים בבן מארי שוקולד, מחמאה ומיץ תפוזים. לקראת הסוף מוסיפים ליקר ומערבבים לתערובת חלקה.
מקציפים ביצים, סוכר ותמצית וניל ומוסיפים לתערובת השוקולד אחרי שהתקררה.
יוצקים את התערובת לתבנית A4 משומנת ואופים אותה בתוך תבנית גדולה יותר עם מים עד מחצית מגובה תבנית העוגה.
אופים קרוב לשעה עד שרואים סדקים בעוגה.
נותנים לעוגה להצטנן- אל תיבהלו, היא תיפול!
מכינים את הציפוי- מערבבים בתוך בן מארי שמנת סויה אלפרו ושוקולד עד שהתערובת חלקה.
אחרי שהציפוי מצטנן מעט יוצקים על העוגה. כשהעוגה כולל הציפוי כבר לא חמה מכניסים למקרר.
אני אוהבת אותה אחרי יממה במקרר- עשירה, כבדה ושוקולדית כמו ממתק.
אפשר גם לחמם במיקרו ולאכול חם.
בתיאבון!













