מתכון להכנת בסיס בצק לפיצה

בחורה עם מחשב נייד

מתאים ל-4 פיצות בקוטר 25 ס”מ כל אחת. אם אין כוונה להשתמש בכולן, ניתן להקפיא.

החומרים

3 כפיות שמרים יבשים

3 כפיות סוכר לבן

3 כפיות מלח שולחני

1 כף שמן זית

250 מ”ל (כוס אחת) מים פושרים

425 גרם קמח לבן

אופן ההכנה:

מערבבים את השמרים, הסוכר, המלח, שמן הזית והמים בקערה עמוקה עד שהשמרים נמסים.
מוסיפים את הקמח ומערבבים עד ליצירת גוש הבצק.
מוציאים את הבצק למשטח עבודה מקומח ולשים 5–10 דקות או עד לקבלת כדור בצק אחיד.
משמנים קלות קערה, מניחים את הבצק בתוכה ומכסים עם ניילון נצמד.
מניחים את העקרה מכוסה במקום חמים, למשך 30 דקות או עד שכדור הבצק מכפיל את נפחו.
מוציאים את הבצק התפוח מהקערה ומניחים על משטח עבודה מקומח.
תופחים על הבצק בחוזקה כדי לשחרר ממנו כיסי אוויר.
מחלקים את הכדור ל-4 חלקים שווים ומניחים בצד עד לשימוש.
במידה ואין כוונה להכין את כל 4 הפיצות, מכסים את כדורי הבצק בהם לא משתמשים בשתי שכבות של ניילון נצמד ומאחסנים במקפיא (ניתן לאחסן עד 8 שבועות).
באמצעות מערוך מרדדים את כדור הבצק לצורה של פיצה עגולה בקוטר של כ-25 ס”מ.
להשגת פריכיות וקריספיות, מומלץ לחורר את הבצק בעזרת מחורר לבצק פיצה.
משמנים קלות תבנית לאפיית פיצה או מניחים על התבנית נייר אפייה ועליה את הבצק המרודד.