מרק עדשים סמיך וריחני

בחורה עם מחשב נייד

מרק עדשים סמיך עם קציצות

 

החורף מגיע ואיתו הכיף והריח של המרקים

אחד מהם אהוב עלי ביותר הוא מרק העדשים הריחני והסמיך שאני מחליפה בו רק רכיב אחד והוא סוג הבשר …

בסיר גדול מטגנים בצל ענק בקוביות במעט שמן -חצי כוס חד פעמית

מוסיפים 2 כפות קמח ומטגנים אותו מעט .

מוסיפים מים קרים כליטר ובוחשים מיד שלא יווצרו גושים

מוסיפים חצי קילו עדשים חומות גדולות שבררנו ושטפנו קודם לכן (אריזה קטנה של מיה או סוגת)

ומתחילים להוסיף –

6-7 שיני שום חצויות

כפית פלפל שחור

2 כפות אבקת מרק עוף טובה

כף פפריקה מתוקה איכותית

כפית כמון

ולטעם המרכזי – גרונות עוף או הודו

קציצות קטנות פנימה ,או נקניקיות -כל אחד וטעמו הוא

לפעמים אני פורסת קבנוס טוב 100 גרם פנימה

וכעת לתת למרק לרתוח כאשר נוזלים מכסים הכל לפחות 10 ס"מ מעל העדשים

מנמיכים להבה לנמוך מאוד ומבשלים לפחות שעה .

בודקים נוזלים וגם סמיכות המרק מוסיפים מים רותחים בלבד לפי איך שאוהבים אותו .

תקנים תיבול ומגישים רותח עם אורז לבן ליד .

הוא טעים ואיכותי ביותר .

בתיאבון.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.