למצרכים:
3 גזרים בינוניים חתוכים לקוביות
1 בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום פרוסות
3 מקלות סלרי אמריקאי פרוסים לפרוסות דקות
2 כוסות עדשים חומים שטופים ומסוננים
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף מלח
1 כפית כמון
ציר עוף
שמן זית
להכנה:
לטגן את הבצל עם 4 כפות שמן זית עד שיהיה שקוף. להוסיף את פרוסות השום ולערבב. להוסיף את קוביות הגזר ואת הסלרי לערבב ולטגן יחד עוד 2-3 דקות.
להוסיף את הפפריקה, המלח הכמון ואת העדשים ולערבב. להוסיף את הציר עוף (אני משתמשת בקנור למי שאין אבקת מרק תחליף את הציר עוף) מעורבב ב-3 ליטר מים.
לבשל כשעה על אש קטנה. אחרי שהמרק מוכן ומוזגים לקעריות מרק אישיות, להזליף מעל מעט שמן זית. החברה אצלי בבית אוהבים מאוד להוסיף לימון. הולך נהדר עם אורז לבן.
אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!















