מרק סיני עם טקסט ציני

מכירים מרק? מכירים מרק דגים? מכירים סיני? אז הנה המתכון החדש והמטריף מבית משפחת פיין

מאז שהייתי קטנה אהבתי לבשל.
בערך 20 שנים אחר כך, הבנתי שחימום פיצה מקפיצה במיקרו, הכנסת צ'יפס לצ'יפסר והקפצת תערובת מוקפצים קפואה זה לא נקרא לבשל.

התמזל מזלי והתחתנתי עם גבר שעונה על שתי חולשות שלי: הוא גבוה (הוא 2.05 אם אתם מתעקשים לדעת) ובשלן (אם הוא לא היה בישן, הוא היה מאסטר שף).
אז חוץ מלהשמין מנחת השמנתי גם ב(כאן מגיע חרוז, תשלימו לבד) אבל זה שווה הכל כי הוא עושה מרקים כאלה:

IMG_8494 (2)

אם יש משהו שאני אוהבת בחורף חוץ מקרמבו וניל, זה את המרקים. מרק כתום, מרק ירוק, לא משנה הצבע, רק תביאו לי מרק ואני מבסוטה. אבל אישי שיחיה, אם יש מישהו שהוא יותר אוהב ממני, זה את הילדים שלנו והם, מה לעשות, קבעו שהמרק הראשון של החורף יהיה המרק הסיני המפורסם שלו. ועם הילדים לא מתווכחים.

הצלחות גם חשוב! / צילום: לירון פיין
הצלחות גם חשוב! / צילום: לירון פיין

אז כדי לקבל את המרק המטורף (ומלא הצבעים) הזה, זה בדיוק מה שאתם צריכים לעשות:
מתכון למרק סיני (לכ- 6 מנות)
מצרכים למרק:
2 דגי לברק מפולטים וללא עור, חתוכים לרצועות (אל תשכחו לבקש מהמוכר גם את האדרות שהוא הוציא, תבינו בהמשך)
פטריות שיטאקי חתוכות גס (חבילה)
2 ראשי בוק צ'וי (כרוב סיני) מופרדים לעלים
שורש ג'ינגר חתוך לרצועות דקות
8 גבעולי בצל ירוק חתוכים לטבעות
רבע ראש כרוב קצוץ לרצועות דקות
פלפל צ'ילי קצוץ לטבעות (בין 1-3 תלוי באהבה לחריף)
צרור כוסברה קצוץ
3 כפות צ'ילי מתוק
כוס חלב קוקוס
עד רבע כוס סויה (לפי הטעם)
חצי חבילת אטריות אורז
פלפל שחור

הולך להיות פה טעים / צילום: לירון פיין
הולך להיות פה טעים / צילום: לירון פיין
המרכיבים הפוטגניים של המרק / צילום: לירון פיין
המרכיבים הפוטגניים של המרק / צילום: לירון פיין
תכירו: בוק צ'וי / צילום: לירון פיין
תכירו: בוק צ'וי / צילום: לירון פיין

מצרכים לציר:
בצל שלם חתוך לרבעים
אדרות הדגים שפילטנו (עם הבשר שעליהן) שטופות ונקיות
4 שיני שום חתוכים גס
שורש ג'ינג'ר קטן מקולף
שורש סלרי חתוך לקוביות
2 גזרים חתוכים לרצועות דק
2 עגבניות טריות חתוכות לרבעים
2 ליטר מים רותחים
מלח פלפל
שמן לטיגון

ציר בסיר נשמע כמו שיר / צילום: לירון פיין
ציר בסיר נשמע כמו שיר / צילום: לירון פיין

הליך ההכנה:
מכינים את הציר –
מטגנים מעט את הבצל והשום. מוסיפים את הג'ינג'ר, העגבניות, שורש הסלרי ואדרות הדג. מוסיפים 2 ליטר מים רותחים ומתבלים עם סויה ופלפל שחור ונותנים לציר להתבשל כחצי שעה – ארבעים דקות על אש קטנה.
מסננים את הכל כמה פעמים עד לקבלת מרק צח. זהו, הציר מוכן!

מבשלים את אטריות האורז לפי הנחיות הבישול ומניחים בצד.

מסתבר שאפשר לעשות שני דברים במקביל / צילום: לירון פיין
מסתבר שאפשר לעשות שני דברים במקביל / צילום: לירון פיין

מטגנים על אש גבוהה מספר דקות את הפטריות והגזר עד השחמה קלה ומוסיפים את הציר. מוסיפים צ'ילי מתוק, את עלי הבוק צ'וי, את רצועות הכרוב ואת חלב הקוקוס. במחבת נפרדת מטגנים את הדג עם סויה ומעט פלפל שחור ומוסיפים אותו למרק.

חבל שאי אפשר להריח בתמונות / צילום: לירון פיין
חבל שאי אפשר להריח בתמונות / צילום: לירון פיין

מערבבים בעדינות את הכל ומוסיפים את הבצל הירוק, הצ'ילי והכוסברה. מערבבים בעדינות שוב, טועמים ומתקנים עם סויה ופלפל שחור לפי הטעם ו… זהו! ניגשים לצלחות!

לצילחות סטייל סין:
מניחים בכל קערה חופן אטריות ואז בוזקים את המרק העשיר (לא לפספס אף ירק ודג לכל סועד)
אוכלים חם.

חשוב לאכול חם / צילום: לירון פיין
חשוב לאכול חם / צילום: לירון פיין

טיפ: מומלץ לשלב מקלות סיניים וכף יחד להעשרת החוויה 🙂

פעם אכלתם מרק עם מקלות סיניים? / צילום: לירון פיין
פעם אכלתם מרק עם מקלות סיניים? / צילום: לירון פיין

אל תשכחו לספר לי איך יצא!

לירון אלנקוה פיין
מבלגרת, מסטטסת, מקשקשת. אמא ל-2 מופלאים והבעלים של ROOME - חדרי קונספט מקוריים.