מרק מיניסטרונה

מרק מפנק מהמטבח האיטלקי מלא בכל טוב – ירקות, קטניות ופסטה. המרק מתאים כמנה לכל ארוחה או כארוחה בפני עצמה. המרק הזה מחמם לי את הערבים הקרים..

12316676_10206524211158845_5920574064900064056_n

למצרכים:

2 מקלות סלרי אמריקאי פרוסים

2 גזרים חתוכים לקוביות

1 תפוא"ד בינוני חתוך לקוביות

1 בצל קטן חתוך לקוביות

2 עגבניות חתוכות לקוביות

1/2 כוס חומוס מבושל (כגון סנפרוסט)

1/2 כוס שעועית יבשה מבושלת (כגון סנפרוסט)

1/2 כוס מחית עגבניות קלה (בבקבוק-כמו של MOTTI לדוגמא) או 1 קופסת רסק עגבניות קטנה

כוס פסטה יבשה (לא מבושלת)

3 כפות אבקת מרק בצל

מלח

שמן זית

2.5 ליטר מים רותחים

לפזר מעל: עלי טימין

להכנה:

לחמם שמן זית בסיר עמוק. להוסיף את הבצל ולטגן עד לשקיפות. להוסיף את שאר הירקות החתוכים ולטגן תוך כדי ערבוב 3-4 דקות.להוסיף את מחית העגבניות/הרסק עגבניות ולערבב. להוסיף את המים הרותחים ולהביא לרתיחה. להוסיף את השעועית ואת החומוס ולהביא לרתיחה שוב. לבשל חצי שעה על אש קטנה. להוסיף את אבקת המרק בצל ואת המלח ולערבב. אם חסרים מים – להוסיף מים רותחים תוך כדי. לבשל עוד חצי שעה. להוסיף את הפסטה (הלא מבושלת) ולבשל יחד תוך כדי ערבוב עוד 10 דקות. לשים את המרק בצלחת הגשה עמוקה, לפזר מעל עלי טימין (משמשים ממש כתבלין) וקיבלתם מרק מושלם ומפנק.