מרק מיוחד של בשר,קטניות וירקות

בחורה עם מחשב נייד

 

 

מרק ירקות וגריסים

ביום עמוס  וקר ביותר שבערבו עמדתי לארח כ-20 איש

תהיתי מה לעשות בחופן גדול של בשר טחון עבה (פעם אחת) שכן כך אני אוהבת את הבשר לקבבים שלי

מרק חם היה מצרך מתבקש ועלה בדמיוני שינוי שהפך למבורך

בגלל טעמו העשיר וגם הפך לאחד ממרקי הבית .

הבשר הסמיך את המרק והעשיר אותו בטעמו

אופן הכנתו של הכיף הזה –

מטגנים בצל גדול חתוך לקוביות במעט מאוד שמן שיזהיב

מוסיפים 200 גרם בשר טחון עבה וממשיכים לטגן שישנה צבעו,

כוס גריסים ו3 ליטר מים .

מתבלים בכף גדושה אבקה מרק  טובה ללא מונוסודיום ומביאים לרתיחה

מבשלים 20 דקות ומוסיפים ירקות גזר,קישואים , כרובית שמיר סלרי, עגבניה מקולפת בקוביות(אפשר גם קוביות בטטה ודלעת)

מוסיפים כוס שעועית לבנה עדינה(בסופר בחבילות של חצי קילוגרם שעועית קטנטנה ועדינה) ששריתי לילה במים וסודה לשתיה ובישלתי קודם במים נקיים .

מביאים לרתיחה ומנמיכים ללהבה נמוכה.

מבשלים עד שהקטניות רכות לגמרי .

בודקים ומתקנים תיבול – מלח,פלפל ,כפית סוכר חום וכף טריאקי.

מגישים עם לימון .

אם סמיך מדי לטעמכם –ניתן להוסיף מים ותבלינים .

מגישים חם ומתענגים.

 (מידת כוס – כוס תה שקופה עם ידית-סטנדרטית)

 

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.