
מרכיבי המרק בריאים מאוד, ומחזקים את הגוף. פטריית השיטאקי מכילה מינרלים נוגדי חימצון רבי עוצמה, מחזקת את הליבידו ומורידה את הכולסטרול. בקרב חולי איידס בוצע ניסוי בו בדקו את השפעת החומר הפעיל של הפטריה ונמצא שעלו מספר תאי הדם הלבנים, כלומר מחזק את המערכת החיסונית.
שמן הקוקוס נחשב לאנטי בקטריאלי, אנטי פטרייתי ואנטי דלקתי. טמפרטורת השריפה והעישון שלו גבוהה ולכן פחות מזיק בטיגון, קל לעיכול ובריא.
הג'ינג'ר מכיל אנזימים המפרק חלבונים ומשמש נוגד דלקות, ומכיל ויטמינים ומינרלים טובים לגוף.
הכורכום נוגד דלקות טבעי, מנקה רעלים ומאזן את אינזימיי הכבד.

המצרכים:
חופן פטריות שיטאקי מושרות במים פושרים עשרים דקות.( לשמור את מי ההשריה)
2 קישואים
חצי ראש סלרי כולל עלים
בצל אחד
כף שורש ג'ינגר טרי מגורד
לפת אחת
בטטה אחת גדולה
3 גזרים
3-4 תפוחי אדמה
חצי כרובית מפורקת לפרחים
כוס שעועית ירוקה קפואה
1 כף שמן קוקוס
כפית גדושה כורכום
כף מלח
כוס אטריות מאש/זכוכית (לא חובה*)
אופן ההכנה:
תחילה נקלף את הבטטה והתפוחי אדמה ונחתוך אותם לקוביות קטנות. את הלפת נקלף ונגרד על פומפיה גסה. נחמם את השמן בסיר ונטגן קלות את הקוביות.
נסחט את פטריות השיטאקי, נפרוס לפרוסות ונוסיף לסיר, נוסיף את כרובית הגזר והקישואים ונקפיד לערבב כל הזמן. נוסיף מים רותחים עד כיסוי ונוסיף את מי השרייה של הפטריות (לשים לב שאין חול).
נוסיף את שאר המרכיבים למעט הג'ינ'גר והאיטריות ונביא לרתיחה. נטבל בכורכום ומלח.


לאחר הרתיחה נוריד את הלהבה ונבשל כ 40 דקות. בסיום נוסיף את הגינג'ר ואת אטריות השעועית לבישול קל של 2-3 דקות. בתאבון והרבה בריאות!













