שבועות, חג הקציר, השמלות הלבנות וההזדמנות של כולנו להראות את קישורי האפיה שלנו, קרב אלינו בצעדי ענק!
אצלנו במשפחה אין מסורת מיוחדת לכבוד שבועות, פשוט נפגשים לארוחת גבינות, מאפים ויין.
כל הדודות והאופים של המשפחה מציגים את מרכולתם וכל האכלנים (כלומר כולנו) מתענגים על המתכונים הלבנים.
השנה, החלטתי לעשות משהו שיפנק את המשפוחה היקרה שלי במיוחד, ואפיתי להם עוגיות מקרון בטעם שאני הכי אוהבת בעולם (!) לוטוס – עוגיית המטוסים שכבר מזמן הפכה לטעם בפני עצמו עם ממרח בניחוח של חו״ל, שאומץ על ידי כל אדם במדינתנו (במיוחד הטבעונים שבינינו).
אני לא אשקר, ״אתגר המקרון״ הפחיד אותי מאוד בהתחלה-
זו בכל זאת עוגייה שיש לה כל כך הרבה כבוד ובאמת כל כך טעימה כשהיא יוצאת אוורירית מבפנים עם קרסט קליל מבחוץ – בדיוק כמו בצרפת.
לפני שניגשתי לעבודה, התייעצתי עם חברתי מאיה לי פנחס, קונדיטורית מדהימה, שבכל פעם שאני זקוקה לעוגה מיוחדת או עצה לקראת אתגר אפייה אני פונה אליה. פתאום ההכנה נראתה אפשרית ואפילו קלילה גם במטבח התל אביבי הלא- עד-הסוף מאובזר שלי.
מצרכים
לעוגיה:
50 ג׳ כ-2 חלבונים
20 ג׳ סוכר לבן
100 גרם אבקת סוכר
80 גרם שקדים טחונים
קורט מלח
תמצית טעם לוטוס (ניתן למצוא ב״מלח הארץ״ – למזלי, מאיה הביאה לי)
לקרם:
חבילת שוקולד לבן (פרה)
100 ג׳ שמנת מתוקה
כף גדושה של ממרח לוטוס
לקישוט:
עוגיות לוטוס
שוקולד מריר
אופן ההכנה:
-תחילה יש ״ליישן״ את החלבונים אז לאחר הפרדתם יש לשים בקערה ולהשאיר בטמפרטורת חדר (צרפתי בערך 21 מעלות) למשך יום-יומיים (אני השארתי ליום).
-לאחר היישון מודדים 50 ג׳ במדויק.
-מקציפים עם מעט מלח.
-לאחר שהחלבונים מלבינים מעט מוסיפים את הסוכר בהדרגה.
-מקציפים עד לקבלת קצף אחיד וחלק.
-לקערה נפרדת מנפים את אבקת הסוכר והשקדים ביחד, יהיו שאריות רק תמדדו לאחר הניפוי גם את השאריות וודאו שלא נשארו יותר מ15 ג ש״הלכו לפח״.
-את תערובת השקדים יש לקפל לתוך החלבון המוקצף.
-לאחר קבלת תערובת אחידה מטפטפים פנימה 5 טיפות מתמצית הלוטוס ומערבבים בעדינות.
-את התערובת מעבירים למזלף (לי אין אז העברתי לשקית סנדוויץ׳).
-מחממים תנור לחום של 150 מעלות.
-לוקחים נייר אפיה ומציירים עליו עיגולים בקוטר 2 סנטימרים בערך.
-הופכים את הנייר (אנחנו לא רוצים שהעוגיה תיגע בעופרת כמובן), ומזלפים את התערובת בעדינות.
-מניחים בצד לעוד 50 דקות בערך.
-בודקים את העוגיה עם האצבע – במידה ופיתחה קרום סביבה זה אומר שהיא מוכנה לאפיה.
-אופים 12 ד׳ – כמובן שזה די תלוי בתנור, אבל בידקו אחרי 10 דקות ותראו אם העוגיה התקשתה (אפשר עם האצבע זה לא כזה חם).
לקרם:
-לחמם את השוקולד הלבן והשמנת המתוקה בסיר קטן.
-לשפוך לשתי קערות.
-ולאחת מהן להוסיף את ממרח הלוטוס.
-לצנן.
לחיבור:
-מחלקים את העוגיות לצמדים שנראים לנו זהים.
-שמים על החלק התחתון של אחת מהעוגיות מעט מקרם הלוטוס.
-על השניה שמים אפילו פחות מקרם השוקולד הלבן.
-פשוט משתעשעים עם הקרמים ומפוררים מעל עוגיית לוטוס ושוקולד מריר.
בקצת מאמץ יוצאת עוגיה רכה, אוורירית, סופר טעימה וקוטפת מחמאות.
שבועות שמח



















