מציות גבינה – לארוחת בוקר או ערב של חוה"מ

אחרי שהכנו שוק טלה ומלאנו עופות, השקענו בדגים ותוספות, והפלאנו בקינוחים – עדיין נותרו לנו 7 ימים בלי לחם, פיתות, פסטה, לחמניות ושאר מוצרי הבזק לארוחה מהירה באמצע השבוע. המתכון הזה דורש קצת עבודה, אבל כמות המציות יכולה להספיק ליומיים-שלושה, צריך רק לחמם, לחתוך קצת ירקות בצד, ובתאבון.

המתכון למציות ממולאות גבינה הוא אחד האהובים עלי. אמנם נדרשת התארגנות מראש (ברגעים של ספונטניות אני דבקה במצה-בריי האהוב אף הוא) , אבל זהו פתרון מצויין לארוחות בוקר או ערב של חוה"מ, ואפילו תחליף ראוי (ויותר מכך) לכריך או בורקס, כשיוצאים עם הילדים לטיול או פיקניק בחג, או סתם כשמתחשק לנשנש משהו בין לבין.

אז איך ומה?

ערב לפני ההכנה (או בבוקר, אם מתכננים להכין בערב) לוקחים 10 מצות שלמות ומרטיבים היטב במים קרים מתחת לברז זורם. את המצות עוטפים במגבת מטבח ונותנים להן לנוח ולספוג לחות במשך כל הלילה. רצוי ומומלץ להרטיב את המצות עוד פעם-פעמיים לפני שהולכים לישון ולהפוך בכל פעם את הערימה. בבוקר תחכה לנו ערימת מצות רכות וגמישות. במידת הצורך מרטיבים והופכים פעם נוספת. בכל מקרה שומרים את המצות עטופות במגבת עד השימוש, כדי שלא יתייבשו.

להכנת המלית (מתכון בסיסי) מערבבים יחד :

500 גר' גבינה כחושה (כנען)

200-250 גר' בולגרית מפוררת

200 גר' גבינה צהובה כלשהי מגוררת

3-4 ביצים

1/4 כפית מלח

חשוב שהמלית לא תהיה נוזלית אלא יציבה, כדי שלא תשפך מהמציות בהמשך. לכן, כדאי לשים בהתחלה רק 3 ביצים ורק אם ממש נחוץ להוסיף את הביצה הרביעית.

את המתכון הבסיסי אפשר בהחלט לשדרג ולגוון. למשל, תוספת של גבינת עזים עם זיתים ועגבניות מיובשות, או תרד חלוט קלות. גם מלית בשר תתאים כאן להפליא.

כשהמלית מוכנה פותחים את המעטפת של המצות וחוצים אותן לרוחב (בכיוון הפסים המוטבעים בהן). 

שמים כף גדושה של תערובת במרכז של חצי מצה ומקפלים על המלית את שני השלישים החיצוניים.

2014-04-17_08-42-08_HDR

 

טובלים את המציות המגולגלות בביצה טרופה עם מעט מלח ומטגנים בשמן חצי עמוק משני הצדדים עד שמזהיב.

טיגון מציות-2

*** הצינור הכתום במחבת שלי הוא חתיכת גזר שנועדה למנוע מהשמן להישרף מהר מדי. כדאי לנסות (עובד גם עם לביבות, סופגניות, קציצות וכו').

מהמחבת מוציאים את המציות לנייר סופג, ומשם לכלי הגשה ולשולחן. סה"כ נקבל 20 מציות.

מציות לפסח-2

מה שלא אוכלים באותו הרגע – אפשר לשמור יומיים-שלושה במקרר, כדאי לחמם אבל אפשר לאכול גם קר.

ועוד הערה לסיום (תשובה לשאלה שבודאי תתעורר): האם אפשר לאפות את המציות במקום לטגן? עקרונית אפשר (התוצאה תהיה הרבה יותר קריספית), אם כי אני חושבת שהטיגון נותן למציות מימד נוסף והכרחי. לשיקולכן.

אהבתם את המתכון? מכירים גרסה אחרת? ניסיתם בעצמכם? אשמח לתגובות ורשמים.

 

מתכוני פסח נוספים:

אטריות ביצים לפסח

אטריות לפסח

 

דלעת ערמונים ממולאת

דלעת ערמונים

ורעיונות נוספים.

 

למתכונים נוספים (לפסח ובכלל) אתם מוזמנים לעקוב אחרי (בצד שמאל למעלה).

שלכם, שרון

שרון & רנה – קונדיטוריה אחרת