מעמול שמח מא' עד ת'

כשאומרים  Windows "חלונות" אני בטוחה שמתכוונים לסבתא שלי,

נראה לי היא המציאה אותם, אחרת איך תסבירו שהכול היא הייתה שמה בחלונות?

ראשונה

 

 על חלון החמוצים בבית סבתי כבר סיפרתי כאן….

עכשיו נעבור ליתר ה"חלונות" בבית…

הבית של סבא וסבתא היה בית גדול ולקח חלק פעיל מאוד

בסרט "אקסודוס" שצולם כאן בארץ עם פול ניומן עליו אני "מבשלת" סיפור אוטוטו מבשיל…

 מחלון המטבח…

נכנס ישר לחדר השינה הגדול של סבא וסבתא שלי במרכז מיטת ברזל גדולה, כיסוי מיטה קטיפתי,

ארון עץ גדול מיוחד שתמיד היה נעול ולכל דלת בארון היה מפתח למה?

כי פעם כך היה נהוג לנעול את הארונות והמזנונים.

מה היה לגנוב?

ממש לא היה אבל אני זוכרת את סבתי תמיד מטיילת בבית

כשצרור מפתחות גדול קשור לסינר שלה.

בחדר היו שלושה חלונות גבוהים עם תריסים מעץ.

חלון אחד תמיד היה פתוח והוא היה החלון של סבא

שם הוא היה יושב ונח אחרי יום עבודה… ומתרגם ספרים.

והחלון השני תמיד אבל תמיד היה סגור ומוגף!

זה היה חלון העוגיות…

שם סבתא הייתה שמה את צנצנות העוגיות הגדולות…

עוגיות הריבה

עוגיות המעמול

עוגיות המערוד

עוגיות החלקום

ועוגיות הבייגלה המלוחות…

עכשיו תשאלו למה סבתי שמה את הצנצנות בחלון עם

התריס המוגף?

כי פעם התריס היה מעץ עבה, עדן החלון היה רחב וזה היה דומה למזווה חשוך וקריר,

ומקדימה היה נסגר בחלון הזכוכית.

בכל חג ריח האפייה היה ממלא את הבית והחלון היה מתמלא בהמון עוגיות מיוחדות לכבוד החג.

היום בחרתי להכין את המעמול שסבתי הייתה מכינה בצורה עגולה,

דווקא בצורה משולשת שידמה בצורתו לאוזן המן.

המעמולים ממולאים חצי בתמרים וחצי באגוזים.

15

המתכון בהצלחה לכם…

 

מתכון מעמול

הקמח עם הסולת

1

גודל עיגולי הבצק…

1א

סוג התמרים

תמרים

התמרים עם האגוזים והקינמון

3

ללוש את התמרים…

 

2

לחלק לעיגולים את הכל…

4

צורת המילוי…

5

האגוזים עם הסוכר והקינמון….

6

מילוי המעמול…

7

הצבת… לקישוט

8

המעמול המשולש עם התמרים לפני האפייה…

9

המעמול המאורך עם האגוזים לפני אפייה…

10

אחרי אפייה זה הגוון אסור להזהיב הרבה …

11

אחרי אפייה זה הגוון אסור להזהיב הרבה …

12

לפזר סוכר דק…

14

וקדימה להגיש…

13

18

מעמול עם תמרים…

19

לסגור היטב בצנצנת…

21

את היתר אני מכניסה לקופסא סגורה היטב ומעבירה משם לצנצנת שישארו יבשים ופריכים…

22

אז שלא תגידו שלא הזמנתי אתכם לטעום מעמולים משולשים כיאה לחג פורים.

יש המון אתם יכולים בכיף להזמין גם את החברים.

 

16

קדימה הגעתם עד הלום אז פרגנו בליק אחד שיעשה לכם טוב.

רוצים לעקוב אחרי אני מרשה – למעלה לוחצים על כפתור  "עוקבים אחרי"

ואני אגיד לכם חג שמח ותודה…עד למתכון הבא.

סבתא אילנה בישלה ארוחה
פתאם באמצע החיים אני סלונה – saloona סבתא נרגשת מתרגשת ילדת שכונה " מהעידן שבגרוש היה חור כרמליסטית" לשעבר... בגיל 35 מצאתי את עצמי בתחרות "מלכת המטבח של ויצ"ו" עם מתכון בלי בשר בגלל הכשרות... אז כבר היה ברור שאגש לתחרות - ואקבל בשביל סבתא את כתר המלכות. למה? כי הייתה לי סבתא הכי הכי בשלנית בעולם ממנה למדתי את הסודות הכמוסים והקסומים של המטבח. אז זהו בשנת 1984 בויצ"ו הכריזו עלי "מלכת המטבח" בגלל גזר ממולא וארטישוק משובח. כמובן צילמו אותי "בשחור ולבן" וקיבלתי "פרס"...סיר של סולתם. אז...לא היה אינטרנט, גוגל פייסבוק וסלונה ומאז גם אני סבתא עם סבא ילדים ונכדים... כולנו זכרונים... פעם הייתי סבתא מספרת סיפורי ילדים... ועתה אני מספרת סיפורי - בישולים ... בלי סינרים. מזמינה אתכם אחרי לעקוב ומאחלת לכולם רק טוב...אילנה