מסע בארץ הכיף, תחנה שלישית – בצק

הורים לילדים מוזמנים להצטרף אליי למסע לארץ הכיף. בכל שבוע נתמקד בתחום אחר ונפעיל את הילדים (ואותנו) בו, נעלה תמונות ובעיקר נהנה עם הילדים

20160729_143000

בשבוע האחרון הזמנתי אתכם להנות עם הילדים ובצק, אפילו צירפתי המון מתכוני בצק משחק ביתיים בלוח הפינטרסט שלי שעוסק במשחק תחושתי, וכמובן הזמנתי אתכם להעלות את כל התוצרים ל #מאתגרוכיף עם הילדים בפייסבוק או באינסטגרם.

התוצאות היו נפלאות, מסתבר שהרבה אוהבות להפעיל את הילדים עם בצק. ובצדק, זה מחזק שרירי חגורת כתפיים, מפתח מוטוריקה, ויצירתיות, ופשוט מהנה.

אני לא רוצה לציין מישהי אחת לשבח, כי באמת שכולן הפגיזו הפעם:
יונה רוזנצוויג, תהילה רוזנבאום, ביגול גרשוני, אפרת גונצ'ל, אורטל טובי, גברת שגב, ואפרת גת.

PhotoGrid_1469967252179

נתחיל בבצק במובן הכי בסיסי שלו.

עוגיות סביבונים של תהילה, עוגיות מושלגות של משפחת שגב (המתכון ממש בעוד רגע), חלות ופיצה של יונה, ואני נשמתי עמוק ועשיתי עם שלושת הגדולים בצק פריך, עם חותכני אותיות כל ילד הכין לעצמו את שמו לאכילה. אין מושלם יותר מלהכיר לילדים את המטבח דרך אפיה משותפת, ואז זלילת התוצאות!
איך אמרה יונה?
יום שישי. הקייטנה נגמרה, ועוד רגע שבת.  זה הזמן להצטרף לאתגר של מירית, ולהכין יחד 2 בצק.
אז מה הרווחנו כאן:
חוויה משותפת ומהנה, משחק במרקם הקמח, ריפוי בעיסוק בזמן הלישה,  עבודה על מידת הסבלנות בהתפחה, יצירתיות בקליעה, מצווה של הפרשת חלה, והכי חשוב-חלות, לחמניות ופיצה.
שבת שלום, נפגש באתגר בשבוע הבא

עוגיות מושלגות – רותי.
2 ביצים.
חצי כוס קקאו.
כוס סוכר.
(אני שמה 3/4 כוס סוכר ואחד שניים סוכר וניל)
רבע כוס שמן.
מערבבים היטב במטרפה.

מוסיפים כוס וחצי קמח
אבקת אפייה
ורבע כפית מלח

ללוש היטב.
הבצק יוצא מעט דביק.
מכניסים למקפיא לעשר דקות.
יוצרים כדורים.
מגלגלים באבקת סוכר
מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180
למשך עשר דקות.

העוגיות מתקשות בחוץ.

PhotoGrid_1469968285758
אם להודות על האמת, זה הבצק שגרם לי לבחור באתגר. שמו הוא בצק קורנפלור וכל החברות שלי משתמשות בו כמו מכורות מאז פרוץ יולי לחיינו.
המתכון ממש פשוט – 2 כוסות קורנפלור על כוס מרכך שיער.
התמונות פה נשלחו בידי אורטל, אפרת גונצ'ל, ביגול (שהשתמשה בקמח תפוחי אדמה במקום בקורנפלור וזה עבד לה יופי) ואנוכי, שעשיתי לילדים 4 בצקים ל4 עונות השנה, בצק הקורנפלור היה לעונת הקיץ והוא נצבע בצבעי גלידת פונטש בננה.
אם להודות על האמת, הכמות המדודה הזו לא התאחדה לי טוב אז הוספתי קורנפלור עד שהעיסה היתה מספיק לא נוזלית כדי להתאחות לבצק. כנראה שזה תלוי גם במרכך הספציפי. צריך ללוש הרבה כדי שזה לא יהיה דביק אבל זה שווה את ההשקעה. זה גם מחזיק בשקית במקרר לפחות זמן מה. להיט אמיתי.
PhotoGrid_1469968018947
עוד להיט – בצק מלח.
הגרסא של אורטל:
2 כוסות קמח
2 כוסות מלח דק
כוס מים..
יוצא בצק ממש נעים
אחרי שעושים צורות או תמונות אופים על 100 מעלות בערך 3 שעות
התמונות פה הגיעו מאורטל, ביגול ואפרת גת.

PhotoGrid_1469967825077

בנוסף הגיעו עוד המון תמונות של שלל בצקים, או דברים אחרים שהמשחק בהם הוא לישה.
ביגול שלחה שקית מלאה במרכך (נוסטלגיה רצינית) וגם חימר, ואני עשיתי בצק שלג (לעונת החורף), בצק בוץ (לעונת הסתיו) ובצק אלוורה (לעונת האביב). את המתכונים של הבצקים שלי תמצאו פה. כולם קלים. כולם מכילים רק 2 מרכיבים ביתיים.

בקיצור, היה שבוע באמת מוצלח ואני מקווה שנהנתם!

ומה לשבוע הקרוב? לימור ביקשה וקיבלה – ים!

13686506_10154531408294411_3611210763549401791_n

היצירה הזו של הדס קסיר תהיה לכם השראה ראשונית.

אפשר לבלות עם הילדים בחוף הים, ולעשות ארמונות בחול. אפשר להשתמש בדברים מהים ליצירה – חול, צדפים וכן הלאה. אפשר ליצור ים כמו הדס:
בריסטול כחול, דפי צביעה של דגים, חול ים, קרפ ירוק, פייטים כחולים, מדבקות כחולות, סול, עיניים זזות ושקף מעל. אפשר לבנות אקווריום מקרטון ולמיין לתוכו את צעצועי הילדים שמתאימים לחיי ים, אפשר בכלל ללכת דווקא על סירות, או על פיראטים. יש פה ים שלם של אפשרויות.

יש לי לוח פינטרסט שכולו קשור לים, ותוכלו למצוא השראה לסירות או לפיראטים גם אצל לימור. שוטו על זה, ואל תשכחו לתייג #מאתגרוכיףעםהילדים