מסעדת Torii ברמת אביב חוגגת יום הולדת 3

P1000612

unnamed[3] (3)

השבוע הוזמנתי לחגוג את יום הולדת 3 של מסעדת Torii- המסעדה האסייתית של רמת אביב. אלון, מבעלי המסעדה שהזמין אותנו לחגיגה סיפר לנו שלפני שלוש שנים זיהו קבוצת שותפים שהוא אחד מהם, צורך במסעדה אסייתית שכונתית איכותית ומיוחדת. השותפים, קבוצת נלסון, כולם בעלי ידע וניסיון קולינרי רב, המפעילים בין היתר את הבר מסעדה- טיילר מייד בתל אביב ואת מסעדת הנלסון 33, החליטו על הקמת מסעדה אסייתית בעלת מטבח מעורב שיביא את מטעמי אסיה לשכונת רמת אביב. הדגש, אומר אלון, הוא על חומרי גלם מעולים ועל חווית בילוי אינטימי ואחר מזה הנהוג במסעדות שכונתיות. במסעדה ניתן למצוא תפריט מגוון ועשיר המלווה ביינות מובחרים מכל העולם. ניתן לומר שמדובר במקום שהוא גם בר יין וגם מסעדה אסייתית איכותית, הפועל במשך כל השבוע, גם בשישי ושבת ומומלץ להזמין בסופי שבוע מקום מראש אחרת תמצאו לא ימצא לכם מקום. במהלך השבוע כדאי מאד להגיע בשעות של העסקיות (12.00-1600)- במחיר של מנה עיקרית, מקבלים מגוון של סלטים עשיר וטעים. בנוסף, קיים במסעדה שרות משלוחים לכל השכונות הצפוניות של תל אביב.

P1000623

בצילום- אלון, מבעלי המסעדה מסביר לנו אודותיה.

תפריט המסעדה נבנה על ידי שף אוקי נאווה, לי קסיאהו. הוא כולל מגוון של מנות סושי שונות- פוטומאקי, טמאקי, אושי זושי, סושי מיוחדים וקומבינציות.

P1000632

P1000631

בצילום- מנות הסושי שטעמנו. משו משו.

עוד תמצאו במסעדה- מנות ראשונות, מרקים, מנות עיקריות, סלטים, אטריות אסייתיות מהעולם וקינוחים מעולים: גיוזה עבודת יד במבחר מילויים (28 שקלים); טרטר קוביות סלמון עם אבוקדו ברוטב חרדל דיז'ון וואסאבי מוקצף (38 שקלים); מרק טמפורה אודון –מרק אסייתי פיקנטי עם אטריות אודון, פטריות שמפניון, בצל ירוק ועוף/טופו בטמפורה(32 שקלים); סלט אטריות זכוכית- סלט אטריות צלופן עם בייבי תרד מאודה, פטריות שיטאקה ברוטב ויניגרט צ'ילי מתוק ובוטנים מרוסקים ( 36שקלים);גולדן ביי (הפיליפינית) –אטריות אודון עם נתחי סלמון, ברוקלי, בצל ירוק, פטריות ונבטים ברוטב חלב קוקוס (49 שקלים); לאי טאי (האפגנית) – פרגית עוף, שום,פטריות, פלפל אדום, בצל ירוק וכרישה ברוטב סויה וקרמל עם אורז מטוגן;קוקברה חמוץ מתוק (הקמבודית) – נתחי עוף בטמפורה, פלפל אדום וצהוב, בצל ושברי אננס מוקפצים עם אורז מאודה ברוטב חמוץ מתוק (43 שקלים)

חשוב לציין שהמוצרים מהם מכינים את המאכלים הינם כשרים.

חגיגות יום ההולדת של טורי – ביפנית "שער הכניסה למקדשים" – יכללו הפתעות רבות. מבצעים שווים ותפריט שונה. בכל יום שישי יהיו הופעות של זמרים והרכבי מוזיקאים שיחלו בשעה 15.00. המסעדה תארח שפים מובילים כמו השפית ההודית סרנדה דילבסקי ממאסטר שף, יהיו מבצעי יין ללא תחתית ב-33 ₪ ועוד.

אז מה טעמתי?

טרטר קוביות סלמון עם אבוקדו ברוטב חרדל דיז'ון וואסאבי מוקצף (38 שקלים). מנה פותחת תיאבון. קוביות הסלמון והאבוקדו מתמזגים היטב והטעמים מעודנים ונעימים לחיך.

P1000616

גיוזה עבודת יד במבחר מילויים (28 שקלים)- טעמתי את זה הממולא פטריות. מעולה!

P1000618

אגרול ירקות ועוף (2 יחידות 28 ₪)- עדין, קריספי וטעים.

unnamed[7]

סלט אטריות זכוכית- סלט אטריות צלופן עם בייבי תרד מאודה, פטריות שיטאקה ברוטב ויניגרט צ'ילי מתוק ובוטנים מרוסקים ( 36שקלים)- מנה פיקנטית ומיוחדת.

P1000621

סלט וואקמהאצות, פטריות שיטאקה ומלפפון בצ'ילי ולימון- 30 ₪. אני אוהבת את הסלט המיוחד הזה בעל הטעמים האסייתיים המובהקים וכאן הוא היה עשוי היטב.

P1000620

מהמנות העיקריות טעמתי-

שנחאי נודלס- נתחי אנטריקוט, אטריות ביצים, בצל ירוק, גמבה, נענע, קרמל, שום וצ'ילי חריף- 49 ₪. מנה פיקנטית, חריפה וטעימה.

P1000628

גולדן ביי- איטריות אודון עם נתחי סלומון, ברוקולי, בצל ירוק, פטריות ונבטים ברוטב חלב קוקוס-49 ₪. אני פחות אוהבת חלב קוקוס כך שזו לא המנה העדיפה עבורי. חבריי התלהבו מהמנה ואמרו שהיא מעולה.

P1000630

סצ'ואן ביף- נתחי אנטריקוט, חצילים, גמבה, קרמל צ'ילי אדום, שום, בצלים על מצע אורז-52 ₪. זו המנה המועדפת עלי. מנה מעולה. נתחי האנטריקוט עשויים במידה הנכונה ויחד עם הירקות התבלינים והרוטב ניתן להתענג על כל נגיסה.

P1000625

פאד קפאו – בשר בקר עם עשבי תיבול וצ'ילי מוקפצים ברוטב אסיאתי יחודי על מצע אורז וביצת עין מעל- 54 ₪. מנה ייחודית, בעלת טעמים מורכבים שמצליחים להתחבר יחד באופן טעים מאד.

P1000627

ולסיום- איך אפשר בלי תה ועוגיות מזל סיניות

P1000633

טורי- אופנהיימר 13, נווה אביבים תל אביב. טלפון- 03-6204777

שעות פתיחה- כל השבוע 12.00-00.00

לחיים!

unnamed[2] (4)


 

Iaffa Gavish
כותבת על נושאים מגוונים. הצגות, ספרים, אוכל, מסעדות ולייף סטייל. תמצאו כאן את היומיומי, את שעות הפנאי ואת ההנאות הקטנות של החיים.