אני אוהבת את המטבח היפני. הוא טעים ומקורי, קליל אך משביע, וכמובן בריא, כי הרי לא במקרה היפנים הם בעלי תוחלת החיים הארוכה על הכדור שלנו…
זאת הסיבה, שכאשר חיפשתי מקום מיוחד לחגוג את יום הולדתי (ממש לא חשוב איזה..) הבחירה נפלה על מסעדת קיוטו בהרצליה, קודם כל בגלל שקיוטו היא ה-מקום לאכול בו אוכל יפני, וגם בזכות האווירה והשירות המעולים, הזכורים לי מביקוריי הקודמים במסעדה, אי שם בשנות האלפיים.


ובכלל, בשוק המסעדות התחרותי בישראל, העובדה שמסעדה שפועלת מעל 16 שנה ובשיא הקיטור, כאילו נפתחה רק אתמול, מראה שמשהו שם עובד טוב…
הגענו לקיוטו בערב שישי ולמרות שמדובר במסעדה לא ממש זולה, מצאנו אותה מלאה בזוגות, משפחות עם ילדים, וקבוצות חברים מכל הגילאים, המינים והעדות (בסופי שבוע מומלץ להזמין שולחן מראש!).

כמיטב המסורת, פתחנו את הערב עם המשקאות היפניים צ'ויה שזיפים ובירה סאפור, עם מרק מיסו (25 ש"ח) ועם חמוצים יפניים: פרוסות כרוב, גזר ומלפפון ברוטב חמצמץ מתוק וטעים (24 ש"ח).



כמנות ראשונות הזמנו, בהמלצת המלצר החביב, סשימי ניו סטייל, מנה יפנית מסורתית וכלל לא פשוטה להכנה, שנחשבת לאחת ממנות הדגל של קיוטו, (ובהחלט יכולה להיחשב גם כמנה עיקרית): שני סוגי דגים נאים טריים לבחירה (בחרנו לוקוס וסלמון), חתוכים דק במרינדה ומעוטרים בשבבי גזר וג'ינג'ר (93 ש"ח).

מנה ראשונה מיוחדת נוספת היא הטונה בלו לגונה (57/97 ש"ח- בהתאם לגודל המנה). הזמנו את המנה הקטנה יותר, נתחי טונה נאים צרובים במעטפת טמפורה פריכה עם רוטב סויה, מירין, עם אטריות בצד.


בשתי המנות מורגשים איכותם וטריותם של הדגים. מומלץ לקחת את הזמן ולהתענג על כל ביס, כי מנות כאלו לא תאכלו כל יום…
המטבח בקיוטו פתוח לעיני הסועדים, שיכולים להתרשם מתהליך הכנת המנות שבחרו. בין המנות הראשונות לעיקריות הצצתי לראות כיצד השף הראשי, וי מתאילנד, שכמו שאר צוות מומחי הסושי הזרים של קיוטו מגיע מבתי ספר ביפן וממסעדות מובילות בעולם, חותך דגים ומכין סושי במקצועיות ראויה לציון.


אז אחרי שראינו כיצד וי מכין סושי, עברנו באופן טבעי אל תפריט הסושי, ממנו בחרנו את קיוטו – קונוס אצות ובתוכו שרימפס טמפורה, סלמון, סלמון סקין ופלח אבוקדו (28 ש"ח)


ושיקגו קרייזי ספייסי- 6 יחידות סושי סלמון וטונה נאים, יילוטיל, בצל ירוק מיונז פיקנטי עטופים בטוביקו וביצי דגים (62 ש"ח).

יש לציין שבשלב זה כבר היינו מלאים, אך מכיוון שלא בכל יום חוגגים יום הולדת, הפציר בנו המלצר לטעום מנה מתפריט הטפניאקי, שיטת הכנה בה מקפיצים דג או בשר עם ירקות.
בבחירה נפלה על טפניאקי דניס – מנה שווה נוספת: שני נתחי דניס גדולים מוקפצים עם ירקות קלוים כרובית, פלפל, פטריות, גזר, ברוקולי (94 ש"ח).

הדג צרוב במידה הנכונה, לא מיובש, רך ונמס בפה.
ועכשיו לקינוחים, אוי הקינוחים…אני כותבת את הרשומה כשבוע אחרי הביקור ועדיין מתמוגגת מהם, ובייחוד מקינוח האננס – מנה מהממת, שכאילו נחתה מאחד מחופיה הטרופיים של תאילנד: חצי אננס ממולא בגבינת מסקרפונה עם פלחי אננס צרובים. הקינוח הזה כל כך מיוחד, ששווה להגיע לקיוטו רק בשבילו.




קינוח מומלץ נוסף הוא "שוקולד בום"- מוס שוקולד על בסיס עוגת בראוניז, מעוטר בשערות חלבה ופקאנים – טעים ומתוק בדיוק כמו שנשמע.

קיוטו הפכה לאחד מהמוסדות הקולינריים המובילים בישראל וזאת בזכות השילוב בין אוכל איכותי, מקורי וטעים שיוצר מזיגה ייחודית בין מאפייניו של המטבח היפני, לבין הטעם המיוחד של המטבח הים תיכוני. השילוב הנהדר ויוצא הדופן של תרבויות, טעמים וצבעים ממצב אותה בין המסעדות המובילות בארץ.
אתר הבית: www.kyoto.co.il
כתובת: רח' אריה שנקר 7, הרצליה, טל' 099587770












