זה היה ערב נהדר שקיבץ סביב השולחן שבעה מופלאים אשר טעמו, לגמו והתענגו מכל שבעת פלאי התבל שהונחו על השולחן – פטריות השימאג'י היפניות, האפונה הסינית, הארטישוק הירושלמי, הקוקי סן ז'אק הצרפתי, העמבה ההודית וגבינת התום השוויצרית שאוחדו ונרקחו לשבע מנות מדהימות בניצוחו של השף הצעיר והמוכשר אורון אסקיו אשר עוזב בסוף החודש את העיר הגדולה ומרחיק לעיר הקודש ירושלים.
הוזמנתי לערב גדוש בתשוקה וטעמים לקראת ארוחת הפרידה מהשף שתערך ב-29.2.16 במסעדת פלימרקט המצויינת בשוק הפשפשים ביפו שהוכתר ע"י כערב מוצלח ביותר שאיגד בתוכו את כל הקריטריונים הדרושים -מסעדה מעוצבת בסגנון רומנטי וחמים עם מטבח פתוח ששקשוק המחבתות בוקע מתוכו , אווירה שמחה, אירוח ושירות כיד המלך, אלכוהול משובח וכמובן האוכל – פשוט לאכול אותו!!!
התיישבנו וכוסות השיכר המשובח זרמו כמים אל שולחננו ואני כרגיל כחובבת אלכוהול מושבעת נהניתי מטעמו של קוקטייל שנרקח מוודקה, מידורי, לימון ומלפפון ירוק (שתיתי שבעה ממנו כי הייתי חייבת לכבד את את קונספט הערב) ועם האלכוהול כמובן מגיע התאבון והמנות הראשונות הונחו לאחר כבוד על שולחננו:
סלט תמנון ריחני שהוגש בלווית עלי סלק,תפוח עץ,סלרי,ענבים,קרם פרש יוזו ותמנון על הגריל, גילוי נאות אני לא מאוכלות פירות הים אך הארומה שלו הייתה משכרת וסובבי השולחן התענגו מטעמו.
מנה אלוהית ומפתיעה במיוחד של טרטר בקר ״מפורק״- אשר הוגשה כשמסביבה חלמון שליו,איולי חזרת,שאלוט,צילי,צלפים וראשד ואנחנו איחדנו והנחנו את כל הטוב הזה ע"ג צנים – חגיגה לחך!
טאטאקי טונה אדומה שנצלתה בקראסט זרעי כוסברה,ויניגרט אננס ודאשי, ג׳ינג׳ר כבוש ומיקרו כוסברה – מנה מרעננת וקלילה.
סקאלופ שהוגש על קרם ארטישוק ירושלמי נהדר ועוטר בציר זעפרן מצומצם וגבינת תום – ושוב גילוי נאות מהסקאלופ לא טעמתי מה שהשאיר לחברים בשולחן אקסטרה עונג.
ואחרי כל הטוב הזה השולחן התמלא בעוד יותר טוב.
מנה מ ד ה י מ ה שהורכבה משקדי עגל נימוחים ורכים אשר הוגשו בלווית שאלוט מדורה,קרם תירס חלב,אספרגוס טרי ורענן ופיטריות שימאג'י זעירות שרק מלכתוב עליה פה אני נזכרת שאני חייבת לשוב למסעדה בכדי לדגום אותה שוב!
פילה אינטיאס בשרני ועסיסי שנצלה בדיוק מושלם וספח לתוכו את טעמי התבלינים אשר הונח על הר של ניוקי רך, בייבי ארטישוק,אפונה סינית וביסק סרטנים – מנה מצויינת וטעימה.
והנה לקראת סוף הארוחה הגיעה המנה השביעית האותנטית והמפתיעה לסגירת הערב בסימן שבעת פלאי תבל – טאג׳ין חלקי פנים (מרוקאית אוהבת חלקי פנים? אוהבת!) טחול,לבבות וכבדים שהקופצו באהבה ובמידה המדויקת – מידיום כיאה לחלקי פנים והוגשה עם גרגירי חומוס ששחו בפפריקה מעושנת וקושטה בטחינה-עמבה (על העמסה הייתי מוותרת אבל הכל עניין של טעם) חריסה ועשבי תיבול – חגיגה מרוקאית.
על הקינוחים כרגיל ויתרתי אבל טעמתי מעט מטובלרון החלבה המושלם.
מסעדת פלימרקט בשוק הפשפשים – לכו לאכול שם, הנאה צרופה!!!!
הוכחה להמלצתי :
* רבי יוחנן 8 , יפו * טלפון: 053-8094376* שעות פתיחה: יום א' – יום ה' 24:00 – 19:00 * שישי-שבת בראנץ 12:00 עד 17:30 ובערב 19:00-24:00 * פייסבוק: https://www.facebook.com/fleamarket/timeline





















