בתור תושבת רעננה לשעבר אני יודעת שבאזור יש מספר מסעדות מגניבות ואיכותיות. אחת מהן היא מסעדת סלטה החלבית והכשרה, אליה הוזמנתי לאחרונה, וגיליתי מקום מיוחד וחמים.
המסעדה בנויה בצורה מיוחדת, כך שעיקר מקומות הישיבה נמצאים בחצר אחורית סגורה.
בכניסה פגשתי את יובל נבון, הבעלים, צלם מקצועי בעברו, וירושלמי במקור.
האהבה של יובל לאוכל התחילה עוד בסטודיו לצילום בו הוא כיבד את האורחים במעשה ידיו (חלק מהמנות בתפריט נולדו שם), ולאחר תגובות נלהבות החליט להפוך את התחביב למקצוע.


סלטהמעוצבת באווירה ביתית: על הקירות תמונות שצילם יובל ועל המדפים אוסף פריטים עתיקים אותם הוא אסף : ספרים ישנים, מכונת כתיבה עתיקה, תנורים עתיקים, תרמוסים, כלי מטבח עתיקים ועוד..

לא פלא שהסופר האהוב עלי, אשכול נבו, הפך את סלטה למסעדת הבית שלו וכתב בה את רוב היצירות שלו, לרבות את ספרו החדש.
על התפריט מנצחת השפית אסנת לביא (ששמה זהה לשמה של גיסתי..) בעזרתם של השפים מקס שווץ ויהושוע רוזנבלום, המשלבים במטבח טעמים מהמטבח הים תיכוני, המרוקאי, התאילנדי וההודי.
המנות הראשונות הגיעו עם כוס סיידר תפוחים חם, המתאים בול לערב חורפי קריר.

סלט פרא – סלט רענן מחסה טריה, גזר, פלפל, מלפפון, עם שבבי דבינה בולגרית ותערובת אגוזים ברוטב סלטה מיוחד (48 ש"ח). סלט טעים ובריא, מומלץ כמנה עצמאית או כתוספת למנה עיקרית.
סלט נוסף אותו אהבתי במיוחד היה סגול כהה רצועות סלק דקות בתוספת אטריות אורז (שילוב מעניין), שומשום ובוטנים מסוכרים מתובל ברוטב אסייתי פיקנטי (26 ש"ח).
בתור אחת שאוהבת להכין לביבות מכל הסוגים והמינים ולא רק בחנוכה, שמחתי לגלות את טעמן המשובח של לביבות תרד מעלי תרד וגבינה, אשר הוגשו עם רוטב צ`יזיקי (38 ש"ח). לדעתי, המנה מתומחרת גבוה יחסית למנה ראשונה קלילה.
חלומי שהתגשם – מנה מהחלום שהתגשם – קוביות גבינת חלומי עם פטריות ופלפל אדום מוקפצים ברוטב צ`ילי עדין. המרכיבים ספגו את טעמו של הרוטב ושילובם היה מנצח (38 ש"ח).

בתמונה מלמעלה: חלומי שהתגשם, סלט פרא, לביבות תרד, סגול כהה ובמרכז סיידר תפוחים.
בהפסקה הקצרצרה בין המנות הראשונות לעיקריות סיפר יובל, כי התחיל את דרכו הקולינארית במושב גבעת חן במסעדת יובלים, אשר התחילה בסטודיו שלו ששמו היה דומה לשם המסעדה "סלטה".
כמובן, שאשכול נבו נאמן למקום עוד מיובלים ונשאר לקוח נאמן גם בסלטה רעננית.
את המנות העיקריות פתחנו עם דג מרוקאי של אמא יהודית (מתכון של אמא של יובל) פילה מושט מבושל ברוטב מרוקאי מסורתי פיקנטי עם עגבניות טריות,פלפל וכוסברה, אשר הגיע בליווי לחם פרנה מרוקאי איתה ניגבנו להנאתנו את הרוטב (65 ש"ח)
קארי תאילנדי ירוק – רצועות דג בורי עם בטטות וחצילי, מבושלים ברוטב חלב קוקוס ותערובת עשירה של עשבי תיבול טריים מוגשות עם אורז (72 ש"ח)
לאוהבי בשר או יותר נכון המבורגרים, קיים תחליף צמחוני: המבורגר קינואה עם עדשים, עשבי תיבול וירקות, שהוגש עם פירה חלבי טעים עם עירית קצוצה ורוטב ציאטני עגבניות שרי פיקנטי (59 ש"ח)

בתמונה לחם פרנה עם דג מרוקאי, קארי תאילנדי ירוק, המבורגר קינואה.
יובל סיפר לנו על שף מקס שוורץ, המלווה אותו עוד ממסעדת יובלים. מקס, ממוצא אוזבקי, מומחה בהכנת קבבים. היות ומדובר במסעדה חלבית כשרה בה לא ניתן להכניס בשר, פיתחו עבורו מנה מיוחדת בה הוא יכול להראות את כישוריו בהכנת קבבים: קבב דגים.
קבבוני דגים בזיגוג לימוני (הדומים במראה לקבבוני בשר) מוגשים על מצע סלט עדשים חם עם טחינה וסלט הבית


כתובת המסעדה: רח` רמב"ם 10, רעננה (בקרבת רח` אחוזה)
אין בעיה של חניה באיזור, במיוחד בשעות הערב.
אתר המסעדה: http://saltaa.com











