את ננה בר הממוקמת בשכונת נווה צדק, הפסטורלית, אני מכירה ואוהבת כבר שנים רבות. בעיקר את המרפסת הנהדרת המשרה אווירה אינטימית וכפרית בלב העיר הסואנת.
בימים אלו החליפה המסעדה בעלים, שף (יונתן לס שעבד קודם בקופי בר ובמסעדות מובילות בחו״ל) ותפריט וזו ממש סיבה למסיבה.
ואני, אתם כבר מכירים אותי, כשמזמינים אותי למסיבות, אני באה (טוב, נו, רק בדרך כלל…חחח).
ובכן, הוזמנתי למסיבה אמיתית! החל בקבלת פנים עם קוקטייל ונשנושים בחלל הבר המקסים, ואחר כך ארוחה כיד המלך בחצר שלשמחתי נשארה כפי שזכרתי אותה. שולחנות עץ מאסיביים ופינות ישיבה מסביב. שקט ושלווה בלב תל אביב.
לפני הארוחה התכבדתי בקוקטייל ויולט – קוקטייל סגול של וודקה ואן גוך אסאי, סטולי בלוברי וסיגליות שפתח לי את התיאבון והחושים.
אחכ עלו ובאו מגוון מנות ראשונות:
ברוסקטות של לחם שאור קלוי עם כבד קצוץ, שכבר ממבט ראשון הבנתי שהוא הדבר האמיתי. המון כבד שעשוי במדויק, עם מעט מאד בצל (יש!!!). אני לא נוהגת לאכול כבד קצוץ לחוץ לבית כי תמיד מעמיסים עליו בצלים, ביצים ושאר תוספות מיותרות. הפעם טעמתי כבד בטעם כבד. א-מחייה!
סלט של עגבניות שרי צבעוניות עם גבינת ריקוטה, בצל שאלוט (ממנו התחמקתי) וקרוטונים תוצרת עצמית, היה טרי ורענן.
גבינת מוצרלה בורטה שהוגשה עם עגבניות קונפי וחציל קלוי היתה מעניינת מאד. שילוב של מרקמים וטעמים שהתמזגו יחד באומנות לכדי מנה אחת. הבטיחו / הזהירו לשוא שזה חריף. מממ… זה אולי פיקנטי.
טרטר פילה בקר הוגש על טוסט דקיק (טוויל) של לחם שאור. הטרטר היה טרי וטעמו מעולה.
למנה עקרית העדפתי מנה צמחונית, כי עברתי את מכסת הבשר שהקצבתי לעצמי לאותו ערב. הבחירה בפסטה גרגנלי עם כרובית, עגבניות שרי, פרמז׳ן ואספרגוס היתה בהחלט מוצלחת. זוהי מנה נהדרת ועשירה בטעמים.
כדי לטעום ממגוון המנות, החלטנו שכל אחד יזמין מנה אחרת ונטעם זה מזה. חברי לשולחן הזמינו: מנת פאייה פירות ים ומנת פילה בקר עם קרם פרש חזרת וירקות שורש.
פאייה – טעמתי מהאורז בלבד והוא היה מצוין! עשיר בטעמים וניחוח הזעפרן עלה ממנו.
לקחתי ביס קטן ממדליון הפילה והוא היה רך כמצופה מפילה בקר. התוספת של הקרם פרש החריף (מהחזרת) היתה מרתקת ועוררה חשק לטעום מהקרם שוב ושוב.
לקינוחים קיבלנו ברולה סמי פרדו על דפי פילו פריך ברוטב מתוק ל פירות יער. מנה שפשוט אין לי מילים לתאר את טעמה. אומר רק זאת: תנו לי מנה כזאת ואני מבטיחה להיות ילדה טובה (לפחות יום אחד). התמונה בראש הפוסט…
קינוח נוסף שטעמתי היה כדור של מוס שוקולד וטוויל קרמל. הקינוח מקסים במראהו וחביב בטעמו, אך אתם כבר יודעים במה אני בוחרת. נכון?
רמת המחירים: בינונית. בוודאי בהתחשב באיכות וטריות חומרי הגלם. לדוגמא: מוצרלה בורטה וחציל- 45 ש״ח. מתחי פילה וקרם פרש חזרת – 96 ש״ח. כדור מוס שוקולד – 35 ש״ח.
לסיכום: הארוחה שטעמתי היתה ארוחה מצוינת! בגלל האווירה במקום, האוכל והחוויה.
בתיאבון!
חיים וטעים!
ננה – בר מסעדה, אחד העם 1, נווה צדק , תל אביב
טל. 03-5161915



















