וַיִּזְרְעוּ שָׂדוֹת וַיִּטְּעוּ כְרָמִים וַיַּעֲשׂוּ פְּרִי תְבוּאָה" ויחכימו אי שם במושב סגולה ויבנו במרכז כל הטוב הזה מסעדה ולא סתם מסעדה אלא מסעדת שף ויקרא שמה "כרמים – מסעדת שף בדרום".
ובערב קריר באמצע חודש פברואר נכנסנו אל האוטו קרינה ואני והפלגנו דרומה לעוד דייט ששתינו כל כך אוהבות, דייט עמוס באוכל ואלכוהול טוב, כבר בכניסה למסעדה כשניחוח ניצת ההדרים המשכר אפף אותנו הבנו שהולך להיות ערב משובח, לא טעינו! נכנסו אל המסעדה רחבת הידיים בעלת העיצוב הכפרי הנקי והצח כשפרחי הסחלב מקשטים אותה ועל כל היופי הזה מנצח השף סהר רפאל המכין מנות קלאסיות עם נגיעות ים תיכוניות תוך שימת דגש על חומרי גלם טריים ואיכותיים.
רגע לפני שהמנות הראשונות הונחו על שולחננו אסיף המיקסולוג המוכשר אשר עשה פלאים בשייקר ורקח לנו קוקטיילים ויפים למראה.
"גרין לנד" – כוס ירוקה עמוסה בקיוי טרי, ג'ין ומרטיני ביאנקו טימין ריחני ולסגירה עוקצנית ,פלפל חריף אדום ולוהט.
"קוקו מנגו" – ששוקשק בלהט עם רום, מידורי ,מחית מנגו, בזיליקום רענן ,סרט לימון, מקל קינמון ארומי שפגש מבער ברנר שפתח את ניחוחו ועל כל הטוב הזה קרטיבון פירותי וצונן ואחרי שלגמנו והתענגנו מהצבעים והטעמים המנות הראשונות הונחו על שולחננו .
לחם מהביל שרק התחנן שנטבול אותו בצלוחית שמן הזית הירקרקה שהוכתמה בכתם עדין של סלסה אדומה או בחמאת השום הרכה.
"חציל אציל" – חציל קלוי על להבות שקיבל את טעם הצליה הנהדר על מצע של חומוס וטחינה הום מייד ונוקד בגרגרי חומוס רכים.
מנה טעימה במיוחד של "בקלוואה טלה" אשר הזכירה לי מעט את הפסטייה המרוקאית והמתקתקה מבית סבתא, עלה פילו פריך מלא בבשר טלה מתובל בתבלינים ארומטיים שהוגש עם טחינה גולמית, סילאן ואובק מעט באבקת סוכר ועוטר בשקדים פרוסים.
גולת הכותרת של המנות הראשונות מבחינתי הייתה קערת שקדי הטלה הנימוחים אשר ישבו להם בנחת על קרם תפוחי אדמה קטיפתי ופטריות שימוג'י זעירות ומוקפצות שלרגע לא איבדו את מרקמן והבנתי שעשיתי טעות רצינית כשהצעתי לחברתי לשולחן לטעום (כי היא אף פעם לא טעמה שקדים) ואז הייתי צריכה לחלוק איתה את המנה האלוהית הזו!
ועם התחלה נהדרת שכזאת המשכנו למנה העיקרית שבחרנו רק אחת מהמבחר כי בכל זאת אנחנו נשים ונשים לא אוכלות הרבה 😉 אז הלכנו על סטייק עם עצם טרי טרי באדום בוהק במשקל נוצה של 650 גרם אשר נצלה במידה המדוייקת ונחתך בקלות עם סכין המסור ובשביל להרגיש טוב עם החטא ולהרגיש שאכלנו גם ירקות בחרנו תוספת של ירקות ירוקים פריכים שהוקפצו בעדינות רבה בשמן זית.
על הקינוח רצינו כבר לוותר אבל לא ויתרנו וטוב שכך כי הקינוח שכבר מוגש 12 שנים במסעדה היה מצויין – "קן קדאיף" אלוהי מלא בכל טוב הקרוי מוס שוקולד לבן ועליו רוטב פירות יער.
ללא ספק מסעדת כרמים היא אחת המסעדות הטובות שביקרתי בהן, מסוג המסעדות ששווה לנסוע אליהן ממרחקים.
* המסעדה פתוחה מיום א' – שבת בין השעות 09:00-24:00 * מגישה ארוחות בוקר, צהריים וערב * נגישה לנכים * טלפון: 08-8505859 *
אתר המסעדה: http://cramim-sgula.co.il/






















