במסעדת יאמטויה בקרתי לראשונה לפני מספר שבועות וסקרתי בבלוג שלי כאן: http://www.tapuz.co.il/blog/net/viewentry.aspx?EntryId=2294447
וכבר באותו הערב, הזכירה בעלת המסעדה, השפית איה אימטני את ההשקה הקרובה של התפריט ללא גלוטן במסעדה.
ואמנם, לא חלף זמן רב והוזמנתי שנית למסעדה להשקת התפריט ללא גלוטן.
בשנים האחרונות גברה המודעות לרגישות לגלוטן ולמחלת הצליאק, ומזונות נטולי גלוטן נעשו זמינים ומשווקים כמעט בכל סופרמרקט ואפילו מצויים בתפריטים של מסעדות שונות. מצד אחד חייהם של הצליאקים הפכו לקלים יותר, ומצד שני דיאטה נטולת גלוטן הפכה לטרנד חם שסוחף גם אנשים בריאים ללא שום רגישות לגלוטן ואף סלבריטאיות כמו גווינית פאלטרו ,ראקל וולש ועוד.
על הבר היו מונחים מגשים עם סושי וניגירי ממגוון סוגים ומקלות בסגנון יפני שהחליפו את הסכו"ם.


כצפוי, הסתבכתי עם מקלות האוכל. העיתונאית והסופרת המתוקה פיליס גלזר, נחלצה לעזרתי והסבירה כיצד משתמשים במקלות. סוף סוף למדתי איך אוכלים עם מקלות: את המקל הראשון מחזיקים כמו עפרון קבוע ואת השני מזיזים.
והנה פיליס, אני והמקלות:

כאן פיליס מדגימה לי איך זה עובד:

מה זה גלוטן?
גלוטן הוא חלבון המצוי בדגנים כמו חיטה, שעורה ושיפון. בהיותו חלבון, הגלוטן הוא מרכיב חשוב בתזונת האדם מאחר שהוא משתתף בתהליכים רבים כמו בניית האנזימים וההורמונים, רקמת השריר ומערכת החיסון של הגוף. אחד מתוך מאה אנשים נמצא כסובל מאי סבילות לגלוטן, מה שמוכר בהגדרה הרפואית כמחלת הצליאק, ובעברית: כרסת (על שום הבטן הנפוחה שהיא גורמת).
את הטעימות מהתפריט החדש ללא הגלוטן התחלנו ממנת נמה הרומאקי– מנה אסתטית ויפה של פילה דג סלמון או ספייסי טונה עטופים בדפי אורז, ברוטב פונזו או שמנת וואסבי. אלה שלא אוהבים דגים נעים, יכולים לבחור בגרסת האבוקדו בתוספת מלפפון, גזר, בצל ירוק וצנוברים עטופים בעלי בייבי (42-29 ש"ח).


מנה ראשונה נוספת הייתה סלט אירי גומה: מנה מיוחדת מבחינת מרכיביה: פסטה מסולסלת מקמח אורז (המחליפה את הפסטה עם גלוטן), ברוטב סורי גומה עם שעועית ירוקה, פטריות שמפיניון, עגבניות שרי ופטרוזיליה (42 ש"ח). יחד עם שותפיי לשולחן התלבטנו לגבי מרכיבי הרוטב, והמסקנה הסופית הייתה שהוא כולל טחינה.

לאחר שטעמנו מהמנות הראשונות, קבלנו ארבע מנות עיקריות:
קומקו פנה עגבניות– מנה עקרית אהובה עלי – פנה מקמח אורז עם חזה עוף, גמבה ופטריות שמפיניון מוקפץ בשמן זית ברוטב עגבניות ושום (59 ש"ח)

קומקו גנוצ'י טונה וזיתים שחורים– ניוקי מתפוח אדמה וקמח אורז, מוגש ברוטב עגבניות עם עשבי תיבול ופילה טונה מוקפץ , מנה שהזכירה לי במראה שקשוקה (72 ש"ח)

קומקו באטה איטמה עם אנטריקוט/שרימפס– אטריות פפרדלה מקמח אורז, עם שעועית ירוקה, פטריות שמפיניון, פטרוזילה ולימון מוקפץ בחמאה וסויה, בעיטור שמנת. (72 ש"ח)

קומקו סאקה איטמה עם חזה עוף/ פירות ים– אטריות פפרדלה מקמח אורז, בליווי ירקות מבושלים, ג'ינג'ר, סאקה וסויה. בתוספת חזה עוף או מיקס פירות ים: סקאלופ, שרימפס, סרטן וטבעות קלמרי (98/69 ש"ח). המנה הייתה מתובלת היטב ופירות ים היו עסיסיים וטעימים.

לסיכום, מדובר בתפריט שונה ומיוחד, שמתאים גם לכאלה שלא סובלים מרגישות לגלוטן
כתובת: בני ברית 6, הוד השרון , טלפון: 7407554–09 , טלפון למשלוחים:
1-700-506777











