בוקר אור ושבוע טוב
לכבוד חגיגות ה-50 של מסעדת דולפין ים התארחנו גם אנחנו במסעדה וזכינו לשירות אישי ונהדר של המנהל והשותף. שאירח אותנו לעילא ולעילא.
בילינו בסופשבוע יין ובירות בירושלים, החצי הטוב שלי ואני (ולכן הגענו "שבעים" מיין) אבל אתם אל תפספסו את היין הנהדר שהושק בשיתוף פעולה עם יקב רמת הגולן (והיקב הצפוני הזה ידוע ביינותיו ותוצרתו המעול ואת סיום הבילוי בעיר המדהימה חתמנו בביקור טעים ובעל משמעות במסעדת דולפין ים.
מושיקו סיפר לנו על המסעדה שתחילת ימיה היו במזרח העיר ולאחר מכן עברה לעיר שיש בה ים והרבה, תל-אביב. 12 שנים לדולפין ים בלב איזור הבילויים של ת"א (זכור גם לי). והמסעדה חזרה למשכנה בעיר הקודש, עיר הבירה- ירושלים. רק במיקום שונה. הפעם ממש בלב האיזור הנחשב לבילוי והסעדה, ותמיד כשתטיילו באיזור תפגשו במסעדה הנהדרת. יש חניה באיזור בכחול לבן ויש גם חניונים.
תבואו רעבים בכדי שתוכלו להתענג על האוכל הנהדר והמושלם עם שירות אדיב ומקצועי מאין כמוהו.
אותנו שירת המלצר אלכס, מלצר מקצועי/מקצועני, אדיב ,חייכן וכל מה ששאלנו אותו, לגבי כל מנה, מהפרט הכי קטן ו/או שולי לכאורה ועד השאלה היותר מעמיקה, אלכס ידע לענות, התמצא במחירים, במרכיבים של כל מנה ומנה והכל נעשה בחיוך ובנימוס מדהימים.
שמתי לב שגם לסועדים/ות שהגיעו מטעם עצמם ולא דרך יחסי ציבור, גם ניתן שירות נהדר מהמלצרים/יות האחרות שעובדות/ים שם. וזה לא מובן מאליו!!
תענוג של שהיה במסעדה וזאת עוד לפני שאספר לכן/ם מה אכלנו, איך היה…
השעה היתה 15. תוך מס' דקות ספורות החלו המנות הטעימות להגיע לשולחננו (ישבנו בחוץ מפאת העישון של רפי) למעוניינים יש מקומות ישיבה בפנים ולמעלה. שווה ואינטימי.
סלטי פתיחה צבעונים, פיקנטיים וטעימים בליווי פוקצ'ה מקצועית נטעמו ,היו מעניינים ופתחו לנו יופי את התיאבון בליווי בירות קרות. (יש מבחר של אלכוהול, יינות שתוכלו לקרוא עליהם בהמשך הפוסט).
סלט עגבניות, סלט קוביות סלק, סלט גזר, איקרה לאוהביה, יוגורט עם מלפפון ושמיר מרענן (והיום אני אעשה אותו ,אני מארחת לשעת תה בביתי חברות). חציל בטחינה מדהים שממנו ביקשנו תוספת , טחינה. והדובדבן שבקצפת הגיע אלינו לשולחן, אחד הסלטים הירוקים אחד הטובים שאכלנו (ואכלנו מס' סלטים בחיינו) .פשוט מאוד. הסוד טמון בטריות החסה ובמראה שלה. וכאן היא הייתה טריה להפליא ויפיפייה, מעליה שזורים רצועות דקיקות מאוד של גבינת פטה טעימה, אגוזים קצוצים בעדינות יתרה ורוטב ויניגרט משגע ומקומי.
הגענו למעשה האומנות והאריגה, צלחות של יופי הגיעו לשולחן.
סביצ'ה דג מוסר יפהפה עם קוביות ירקות צבעוניים והדג כמה טרי הוא היה. מעשה אומנות. וטעם אלוהי.
והמנה שאני כל כך השתוקקתי אליה וציפיתי ולא התאכזבתי לשבריר שניה. מנה כמו ציור אומן, גינה טעימה של קרפצ'ו לוקוס. (הכל כמובן יוגש בתמונות כאן).
קרפצ'ו בקר שאי אפשר לטעות בו, פה בדולפין ים הוגש במושלמות.
ריזוטו עשוי כמו שצריך עם קוביות סלמון ומעט ירק מעודן לעיטור יפהפה וטעם. אחד הריזוטו הטובים שאכלנו מאודנו. (גם אותו ננסה לחקות בבית לערב שבת הקרוב).
הגענו לעיקריות המשגעות.
פילה בס על הגריל ברוטב שמנת עם סקאלופ ,שרימפס ופלפל חריף. מנה מושלמת, טעימה ופיקנטית במידה.
שיפודי לוקוס עם עגבניות שרי ברוטב לימון ונענע. אני לא יכולה להעביר לכם על הכתב את הטעמים המושלמים של השיפודים הללו. תהיו חייבים/ות לגשת למסעדה. שיפודים מטריפים.
רפי היה חייב בשר וכל כך נהנה עם קבבוני טלה (יותר נכון קבב טלה, בגודל מצויין) ברוטב עגבניות ובזיליקום שהוא התענג עליהם.
ו ה- side dish , תפוחי אדמה צלויים נהדרים שמתאימים עם כל עיקרית שתבחרו.
הקינוח, קינוח הדגל של דולפין ים- גלידת וניל מטריפה עם ריבת עגבניות מושלמת ומעל כל הטוב הזה, שערות חלבה נהדרות. קינוח מדהים, ליד זה אספרסו ובל נשכח את הגרפה העזה והמעוררת.
אם אתן/ם מזדמנים לירושלים ושווה גם לסוע במיוחד לבילוי קולינרי משגע בדולפין ים. תגיעו. שלבו סיור באחת השכונות היפות בעיר, שופינג בשוק מחנה יהודה. מבטיחה לכן/ם שתודו לי
מסעדת דולפין ים חוגגת 50
מסעדת דולפין ים הירושלמית חוגגת 50 שנה עם תפריט מיוחד, יין במהדורה מיוחדת, אירועים וחגיגות לציון ההיסטוריה המפוארת של המסעדה הראשונה שהביאה את נפלאות הים לירושלים
מסעדת דולפין ים, אחת המסעדות הוותיקות והמוכרות בירושלים חוגגת 50 שנה. דולפין ים פתחה את שעריה לראשונה בשנת 1967, עם שחרור העיר, והייתה למסעדה הישראלית הראשונה שנפתחה בירושלים המזרחית ברחוב סלאח א-דין. עם פרוץ האינתיפאדה הראשונה נסגרה המסעדה במזרח העיר ועברה לת"א עד לתחילת שנות האלפיים, אז חזרה לבירה ומאז ועד היום מסעדת דולפין ים שוכנת במרכז העיר ירושלים. בין לקוחותיה המפורסמים של המסעדה נמנים שחקנים וזמרים בינלאומיים, פוליטיקאים, אנשי ביטחון, משפט ואקדמיה וביניהם: אליזבת טיילור, פרנק סינטרה, הנרי קיסינג'ר, פט בון, הנשיאים יצחק נבון ושמעון פרס, רוה"מ יצחק רבין, הרמטכ"ל ושר הביטחון משה דיין, מאיר דגן, יובל דיסקין, השופטת דליה דורנר, השופט אהרון ברק, יורם גאון, עומרי כספי ועוד רבים.
לרגל חגיגות ה-50 משיקים בדולפין ים תפריט ספיישלים עם מנות מהמטבח הצרפתי בהשראת המטבח המזוהה עם העיר ירושלים וביניהן סביצ'ה תותים, פילה לוקוס משופד ברוטב לימון נענע, פילה בר ים ברוטב בשר סרטנים וצנוברים, פלטת פירות ים זוגית, פלטת בשרים זוגית ועוד. עוד יושקו במסגרת חגיגות ה-50 יין דולפין ים 2015 – יין לבן יבש מענבי רוסאן-ויונייה, בשיתוף עם יקב אורטל מצפון רמת הגולן במהדורה מיוחדת (רק 1200 בקבוקים) ותפריט עסקיות חדש – פוקאצ'ה אישית וחמה, פלטת סלטים, שתיה קלה וחמה, במחיר מנה עיקרית מוזלת.
בנוסף יתקיימו לאורך כל השנה אירועים מיוחדים לציון וחגיגות 50 שנות פעילות המסעדה וההיסטוריה המפוארת של ירושלים שדולפין ים היא חלק בלתי נפרד ממנה.
מסעדת דולפין ים משתרעת על שטח של כ-300 מ"ר עם כ-150 מקומות ישיבה. התפריט בדולפין ים כולל מגוון דגים ופירות ים טריים, לצד בשרים משובחים, פסטות, מנות צמחוניות ומנות ילדים, מחומרי הגלם האיכותיים והטריים ביותר המטופלים במקצועיות ומיומנות גבוהה שיצרו למסעדה שם ומוניטין בכל רחבי העיר ירושלים ומחוצה לה. בבר המסעדה, תפריט יינות עשיר מהאוסף הפרטי של הבעלים ומגוון רחב של משקאות פרימיום, מיושנים ומעושנים. המסעדה מחולקת לשלושה חללים עיקריים. חלל מרכזי עורפי עם כ-50 מקומות ישיבה באווירה אינטימית, קומת גלריה לאירועים פרטיים או עסקיים, של עד 65 מקומות וכ-35 מקומות ברחבה בחוץ, לישיבה בכניסה למדרחוב ירושלמי שקט ומואר.
אז מה בתפריט?
ראשונות:
אצבעות דגים מטוגנות (46 ₪), שרימפס עשויים בגריל/מטוגנים/בטמפורה/מוקפצים ברוטב לבחירה (46 ₪), קלאמרי מטוגן (46 ₪), סרטנים קטנים רכים מטוגנים (50 ₪), חצאי מולים מוקפצים ומוקרמים בשמנת, טרגון ופרמז'ן (46 ₪), קרפצ'יו לוקוס (46 פטריות ממולאות בייבי שרימפס ברוטב שמנת (46 ₪), חציל בלאדי קלוי עם טחינה וצנוברים (28 ₪), סלט דליה – עגבניות קצוצות עם כוסברה ובצל, עם או בלי חריף (32 ₪), סלט ירוק בליווי גבינת פטה ואגוזים (32 ₪), סלט ישראלי (32 ₪), מרק היום (32 ₪), מרק דגים (38 ₪), מרק פירות ים (42 ₪).
דגים:
(מוגשים עם רטוב לבחירה – יין לבן ושום, שמנת חרדל, שמנת לימון ונענע, שמנת לימון וצלפים, שמנת ופטריות)
מושט (82 ₪), בורי (82 ₪), סטייק סלמון (88 ₪) , פורל (92 ₪) , אצבעות דגים מטוגנות (84 ₪) , דניס (92 ₪)
בס (92 ₪), מוסר (92 ₪), לברק (92 ₪), ברמונדי (90 ₪), ברבוניות (98 ₪), סולבה (92 ₪), פלטת דגים מעורבת – שלושה נתחי פילה שונים על הגריל (98 ₪), דג גדול למספר סועדים, לוקוס/מוסר/מרלאן, מטוגן או בגריל (120-135 ₪).
פירות ים:
שרימפס מקולפים – יין לבן ושום, שמנת וחרדל, שמנת לימון ונענע, שמנת ופטריות, עגבניות פיקנטי, חריף מתוק, על שיפוד בגריל, מטוגנים, בטמפורה (90 ₪), קלאמרי מטוגן (84 ₪), קלאמרי שלמים על הגריל ברוטב שום, לימון, זיתים, ונגיעות עגבניה (88 ₪), מולים ברוטב יין לבן, שום ופטרוזיליה (84 ₪), חצאי מולים מוקפצים ומוקרמים בשמנת, טרגון ופרמז'ן (84 ₪) סרטנים קטנים רכים ומטוגנים (96 ₪), סרטים כחולים עשויים בתנור ברוטב יין לבן וגבינת רוקפור (96 ₪).
המיוחדים של דולפין ים:
פילה מוסר ים ברוטב בלאדי ,לימון, שום, זיתים, צלפים, ונגיעות עגבנייה (108 ₪), פילה בס ברוטב שמנת, תרד ופלפלים (108 ₪), לברק/דניס בתנור עם עשבי תיבול (102 ₪), פורל מטוגן עם שקדים בליווי אננס ורוטב תפוז (102 ₪), פילה ברמונדי ברוטב עגבניות, נגיעות שמנת ובייבי שרימפס (115 ₪), סולבה פטריות – פילה סולבה בליווי פטריות מוקפצות עם בצל (108 ₪), סקאלופ (קוקי סאן ז'אק) בתוספת שרימפס ברוטב שמנת רוקפור (116 ₪), שרימפס וקלאמרי שלמים עשויים על הגריל ברוטב שום, לימון, זיתים, צלפים ובזיליקום (102 ₪), פלטת פינוקים: שרימפס וסקאלופ ברוטב חריף מתוק, מולים ברוטב שום, שרימפס וסקאלופ בלימון ונענע (108 ₪), פלטת פירות ים מעורבת: שרימפס קלאמרי, סרטנים ומולים בציר דגים ועגבניות /שום ויין לבן (108 ₪), סקאלופ ברוטב בשר סרטנים ושמנת (116 ₪), נתח סלמון מובחר אפוי בתנור עטוף בפסטו ושום (102 ₪).
בשרים:
רצועות חזה עוף עם נודלס, צ'ילי סויה וירקות (78 ₪), פרגית בגריל ברוטב חרדל, דבש ושום (84 ₪), סטייק אנטריקוט, כ-300 גר' (115 ₪), סטייק פילה בקר, כ-300 גר' (120 ₪), שניצל וינאי מפילה עגל (105 ₪), קבבוני טלה בליווי רוטב עגבניות פיקנטי (78 ₪), צלעות טלה מובחרות (135 ₪).
פסטות:
פסטה שמנת פטריות (72 ₪), פסטה ברוטב עגבניות (72 ₪), פסטה שמן זית ושום (72 ₪), פסטה פירות ים (82 ₪), אטריות אורז מוקפצות עם ירקות ברוטב סויה וסילאן – טבעוני (72 ₪).
מנות ילדים:
שניצלונים וצ'יפס (42 ₪), פסטה ברוטב עגבניות (42 ₪), צ'יפס (12 ₪).
דולפין ים – שמעון בן שטח 9, מרכז העיר, ירושלים
א-ש 12:00-23:00
לא כשר
02-6232272
מסעדת דולפין ים משיקה יין במהדורה מוגבלת
מסעדת דולפין ים הירושלמית חוגגת 50 שנה ומשיקה יין בוטיק מבלנד עשיר של ענבי ויונייה ורוסאן בבציר 2015 במהדורה מוגבלת בשיתוף יקב אורטל מצפון רמת הגולן
מסעדת דולפין ים, אחת המסעדות הוותיקות והמוכרות בירושלים, חוגגת 50 שנה ומשיקה יין לבן רוסאן ויונייה בציר 2015 בשיתוף עם יקב אורטל.
היין 'דולפין ים – אורטל', 13.5% אלכוהול, בלנד עשיר שמיוצר מענבי ויונייה ורוסאן הגדלים בכרם שניטע ב-1983 בגובה 900 מטרים בקו השלג, למרגלות תל שיפון רמת הגולן ונבצרים ידנית בכרם יחידני. סוד טעמם של הענבים מגיע מהטרואר המיוחד המושפע מאקלים קר ואדמת הבזלת של הגולן, הפרש הטמפרטורות קיצוני בין היום ללילה המשפיע על ארומת היין ועל איכות הענבים.
דולפין ים – אורטל, יין עשיר וסמיך, בעל ריחות פריחת יסמין ,ג'ינג'ר ועשבי תיבול הותאם במיוחד לשילוב עם מנות דגים לבנים, פירות ים ועשבים ירוקים. את היין מומלץ להגיש בטמפרטורה שבין 8-6 מעלות.
היין החדש מושק במהדורה מיוחדת ומוגבלת (1200 בקבוקים בלבד), ויצטרף לתפריט היינות המוצע בבר של מסעדת דולפין ים וכולל יינות ומשקאות אלכוהוליים מהאוסף הפרטי של בעלי המסעדה. מלבד מנות הדגים ופירות הים הטריים והבשרים המשובחים, דולפין ים, מוכרת כאחת המסעדות עם מרתף היינות ותפריט היין העשיר והמגוון ביותר אותם בחר בקפידה שרגא רוזנצוויג, מבעלי המסעדה וחובב יין מושבע, במשך יובל שנים.
בין היינות המוצעים בתפריט :ירדן בלאן דה בלאן, ריזליג ספרה, להט לבן, סומק רוזה, ירדן סירה, מיה לוצ'ה c.s.m, הרי גליל יראון, סיקרא שרדונה 2009, הרי גלילי כרם יפתח 2013, בלק טוליפ 2014, ירדן סירה כרם בר-און 2013, ירדן קברנה סוביניון כרם יונתן 2010 ועוד…
אילן זפרני היינן של יקב אורטל: "ההשראה ליין זה נולדה בארוחת ערב במסעדת דולפין ים, בה אנו משווקים מגוון של יינות היקב. רציתי לייצר יין שיוכל להתמודד עם עושר ומגוון הטעמים שחוויתי בארוחה וכן להעצים אותם. זהו בלנד של זני עמק הרון ,ויונייה ורוסאן מבציר 2015 , שעבר תסיסה ממושכת בחביות עץ אלון צרפתי. היין נוצר עבור המסעדה יחד עם מושיקו לוי, הבעלים של המסעדה ונצר למשפחה של אוהבי יין שחיפש יין מיוחד שיזקק את אופי המסעדה לצד העשייה הענפה והאוכל המצוין לרגל חגיגות ה-50" .
דולפין ים
המסעדה פתחה את שעריה לראשונה בשנת 1967, עם שחרור העיר, והייתה למסעדה הישראלית הראשונה שנפתחה בירושלים המזרחית ברחוב סלאח א-דין. עם פרוץ האינתיפאדה הראשונה נסגרה המסעדה במזרח העיר ועברה לת"א עד לתחילת שנות האלפיים, חזרה לבירה ומאז ועד היום מסעדת דולפין ים שוכנת במרכז העיר ירושלים. בין לקוחותיה המפורסמים של המסעדה נמנים שחקנים וזמרים בינלאומיים, פוליטיקאים, אנשי ביטחון, משפט ואקדמיה.
מסעדת דולפין ים משתרעת על שטח של כ-300 מ"ר עם כ-150 מקומות ישיבה. התפריט בדולפין ים כולל מגוון דגים ופירות ים טריים, לצד בשרים משובחים, פסטות, מנות צמחוניות ומנות ילדים, מחומרי הגלם האיכותיים והטריים ביותר המטופלים במקצועיות ומיומנות גבוהה שיצרו למסעדה שם ומוניטין בכל רחבי העיר ירושלים ומחוצה לה. המסעדה מחולקת לשלושה חללים עיקריים. חלל מרכזי עורפי עם כ-50 מקומות ישיבה באווירה אינטימית, קומת גלריה לאירועים פרטיים או עסקיים, של עד 65 מקומות וכ-35 מקומות ברחבה בחוץ, לישיבה בכניסה למדרחוב ירושלמי שקט ומואר.




























