מסעדת "דוד ויוסף" Downtown החדשה

מסעדת  "דוד ויוסף", היא המסעדה של יוסי שיטרית שמאחוריו ניסיון עשיר בכמה מהמסעדות המובילות בארץ, והשף דודו אלמקייס, שמאחוריו 10 שנות ניסיון שרכש במטבחי מסעדות בארץ ובחו"ל שהתחילו את דרכם המשותפת במבנה קטן ודחוס שברחוב ירמיהו בתל-אביב.

דוד ויוסף החליטו להפוך את המסעדה למוסד קולינארי, ועברו  בינואר 2013 למבנה חדש, גדול ורחב יותר ברחוב מונטיפיורי 21, בתל-אביב.

הצילום באדיבות היח"צ

מדובר במקום מעוצב ומאוד טרנדי. בקומה הראשונה ממוקם בר ארוך, הפונה אל המטבח. רבע  קומה מעל, במעין גלריה, מסודרים שולחנות נוספים, וקומה אחת  מתחת  (במרתף) נמצא לאונג', מעוצב, ומושקע עם אווירה מודרנית עכשווית.

הצילום באדיבות היח"צ

המסעדה משתרעת על שטח של 217 מ"ר בשתי קומות ובה 100 מקומות ישיבה. התחושה בכל המקום, בעצם, היא כמו סוג של קלאב או של בר  שיש בו גם אוכל.

הצילום באדיבות היח"צ

גילוי נאות:  הייתי אורחת המסעדה.

את הערב התחלנו במנות פתיחה:

לחם הבית ומטבלים בטעמים שונים

פוקצ'ה עם סרדינים כבושים, קרם עגבניות, מוצרלה, ארוגלה וביצה קשה

סלקים ואנדיב –  תפוחי- עץ, עלי אנדיב, אגוזי מלך מתובל עם וינגרט חרדל

מנת חציל שרוף שהוגש עם וינגרט, אגוזים, גרגירי חומוס וטחינה גולמית

סלט כרובית טרייה, עגבנות בצבעים, טבעות בצל אדום ועשבי תיבול

ובמנות העיקריות היה לנו:

רביולי במילוי לחי עגל עם שערות קדאיף, פטריות, אפונה טריה

נתח סלמון – שנאפה במינימום זמן והוגש עם חמאת תפוזים, ארטישוק ירוק, בוקצוי, שרי קונפי וטפאנד זיתים

פילה דניס עם מצע של קרם כרובית לימוני, וינגרט עגבניות, בוקצ'וי וחמאה לבנה

ומה שהצלחתי לטעום בגזרת הקינוחים:

מנת מוס תות מסקרפונה בטעמים ביתיים

מנת "כדור הפתעה" – כדור שוקולד, שעליו שופכים שוקולד חם מלעלה, שממיס את הכדור. לא הצלחתי לזהות את חומרי הגלם שהיו בתוך כדור השוקולד, כי הוא פשוט נחטף

ביציאה מהמסעדה, כשהמתנתי ל"שירות החנייה"  שיביא לי את המכונית שלי, שמתי לב כי המסעדה הייתה מלאה עד אפס מקום.
להזמנת שולחן, תפריט המסעדה ולפרטים נוספים – כנסו כאן לקישור
כתבה, ערכה וצילמה: נדיה היבא
ברשומה גם צילומים באדיבות היח"צ