בילדותי היו בבית קופסאות מתכת גדולות ואטומות לעוגיות של אמא שלי .
יש לה כמה מתכונים מנצחים שתמיד היו בבית ואחד מהם הוא העוגיות הנימות הללו.
בערב נהגנו אבא ואני לסחוב לה קופסא אחת ולזלול ישר מתוכה עם הקפה והצחוקים שהיו שמורים רק לנו .
עברו שנים רבות מאז ואמא כבר לא אופה אבל תמיד נותר הטעם.
ואז באחת מנסיעותינו לבולגריה לפני שנים מועטות טיילנו בכפרים כרגיל עם רכב שכור והדודים
והוזמנו ללון לילה בכפר אצל אחת הדודות .
קר היה ובלילה ליד הקמין הישן והחורק בו בישלתי קודם צהריים קירילקה כך שמה , פתחה קופסה אטומה והיו שם
העוגיות הכי טעימות אוור.
נימוחות ,מתוקות במידה והכי הכי זכרונות ילדטותי .
מסתבר שבכל בית בולגרי הן קיימות והן עתירות חמאה וטעימות ברמות .
טוב חפרתי לכו להכין את הגרסה שלי –
750 גרם קמח לבן
8 כפות סוכר לבן
כוס ח.פ לשתיה קרה מלאה בשמן חמניות
200 גרם חמאה רכה מאוד
2 שקיקי סוכר וניל (אפשר קליפת לימון או קינמון)
2 שקיקי אבקת אפיה .
מים כמה שתופס לבצק .
בקערה גדולה לשים לבצק .
מחלקים לשניים לשים מעט ויוצרים מלבן .
מאפסנים בשקית ניילון כל חלק במקרר לשעה כך החמאה תתמצק ויהיה קל לרדד.
אחרי שעה מרדדים וקורצים עוגיות בקורצן.
אופים כ-15 דקות בתנור חם 180 מעלות בטורבו .
לשים לב ולא לזוז מהן. הן נשרפות מהר מאוד.
מצננים מעט ומאפקים באבקת סוכר למי שאוהב .
מכינים גם מהחלק השני עוגיות או משתמשים בו לתחתית עוגה .
עוגיות מיוחדות מכינים ע"י רידוד ועיטף נקניק דק ממרציפן.חותכים לפרוסות דקות ואופים.
פריך ומענג אמרתי?














