מלצר, חלב-אם בבקשה

מסעדה ניו יורקרית מגישה גבינות מחלב-אם, והיא לא לבד. האם גם בן אנד ג'רי בדרך?

בראסרי ברובע צ'לסי בניו יורק החלה להגיש גבינות העשויות מחלב אם. השף, דניאל אנגרר, מגיש לאורחיו גבינות שהכין במיוחד מהחלב של אשתו, שילדה לאחרונה "הטעם דומה לחלב פרה, אבל מתוק יותר" מספר אנגרר בראיון לניו יורק פוסט. בעקבות הפרסום הגיעו לקוחות רבים לטעום מהמאכל הייחודי, לצד כמה תגובות זועמות במיוחד שהופנו לעבר אנגרר ואשתו.

אולם הזוג הניו יורקי אינו הראשון להשתמש בחלב אנושי במסעדה. קדם להם ניסיון של שף-גורמה שווצרי בשם הנס לוצ'ר, שערך ניסיונות רבים בבישול עם המצרך המיוחד, ויצר לבסוף מנות כמו מרק חלב אם, טלה בקארי וחלב אם, וסטייק אנטילופה ברוטב פטריות, חלב אם וקוניאק. עפ"י הדיווח בטיימס און-ליין, לצערו של לוצ'ר, אשתו כבר חדלה לייצר חלב, והוא פרסם מודעה לרכישת חלב אם ממניקות החפצות בכך. המודעה צדה את עינהן של רשויות הבריאות, שדרשו להפסיק להשתמש בחלב אנושי, על אף שהוא אינו מופיע ברשימת המאכלים האסורים.

דיווחים על שימוש דומה צצים מדי פעם בעיתונות, כדוגמת הדיווח הזה של הבי.בי.סי על מסעדה הסינית המגישה דגים ופירות ים ברוטב חלב אם, וגם ברשת ניתן למצוא התייחסויות רבות, ואף מתכונים לבישולים בייתיים.

הגדילה לעשות עמותת PETA, הנלחמת למען זכויות בעלי החיים, שהיגשה דרישה רישמית לחברת הגלידות בין-לאומית בן אנד ג'רי, הקוראת להם להפסיק את השימוש בחלב של פרות, העוברות תהליך גידול וחליבה אכזריים לדעת העמותה, ולהחליף אותו בייצור גלידות מחלב אם – "מי שצורך את המוצר שגם יספק את המרכיבים שלו" נימקו. לצערם, חברת הגלידות השיבה בשלילה על הבקשה.

צילום:

http://www.flickr.com/photos/etolane/ / CC BY-NC-ND 2.0