מלאבי מחלב מלא בסירופ דיבאס-מיץ ענבים מרוכז

 

 

מהלבי

 

מלאבי חלב מלא

דרלינג יצא לסיבוב

סיבובים כאלו שלו מניבים לי תמיד הפתעות בצורת חלב,גבינה תבלינים או משהו שהוא חושב שיהיה לי טעים ויצירתי

כי דרלינג חושב עלי בכל רגע כרגיל.

כבר 30 שנה מכיר את היציאות שלי ,הכעסים ההנאות הקטנות ויודע שמהר מאוד משמחים אותי עם חומרים טובים ושעת מטבח

שמניבה לבטן שלו טעימי .

חול המועד ואני בעבודה…

חוזרת הביתה עייפה ועל השולחן הפתעות כי הוא בחופש…נו עיריה לא עובדים בחגים …

2 הפתעות גדולות בצורת בקבוקי קוקה קולה של 2 ליטר כל אחד מלאים בחלב

כן כן חלב מלא ישר מהפרה

מצריך הרתחה וסינון קודם אבלללל איזה תענוג

בדמיוני מיד עלתה מנת מלאבי קר עם סירופים שונים …

פשטתי בגדי חולין ונכנסתי בטרנינג למטבח…

אייי על הטעם הזה ..

וכאן בא שדרוג שלי …

צריך 2 ליטר חלב

10 כפות סוכר חום בהיר דמררה

8 כפות גדושות ובהריון מתקדם של קורנפלור

כוס מים להמסת הקורנפלור

כפית מא זהר (מי פריחת הדרים) או מי ורדים

כפית תמצית וניל טובה או מקל וניל

מביאים לרתיחה את החלב ,הסוכר והתמציות

בנתיים ממיסים את הקורנפלור במים

מעט לפני הרתיחה מוזגים את תמיסת הקורנפלור תוך כדי בחישה תמידית שלא יווצרו גושים

ממשיכים לבחוש עד הרתיחה ועד שעולות בועות…

מורידים מהאש ומעבירים מיד לתבנית מרובעת או למנות אישיות

מקררים על השיש

מאפסנים  בקירור לפחות 3 שעות לפני הבליסה…

מגישים עם סירופ מעל כל סירופ שאוהבים

כאן הגשתי עם דיבאס סירופ מיץ ענבים שרוכז

ויש המגישים עם תערובת בוטנים גרוסים,,סוכר קוקוס וקינמון .

לספר לכם – הפטיש שלי – דייסה חמה שהותרתי בסיר  לאכול בכף …

אה מחייה….

 

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.