מי מפחד משאריות?

בורקסים ישנים, פסטה משלשום או לחם שכבר נס ליחו – שלושה מתכונים שכולם על טהרת השאריות

בוחשת א': דנה לבנת גזית

רמת עייפות: ידעתי נמוכות יותר

מוטו נוכחי: "אם אין לחם תאכלו שאריות"

כל טבחית מיומנת יודעת שיש לנצל שאריות. בעדות מסוימות הירקות מהמרק הופכים ללביבות, הפסטה של אתמול הופכת לפשטידה והקציצות המיותמות נמעכות לבולונז ביתי.

אפילו ברשתות בתי הקפה מצאו דרך לעשות מקרואסון טרי דה-אתמול, קרואסון שקדים דה-היום.

ממש במקרה יש באמתחתי מתכון טעים טעים שמנצל קרואסון או בורקסים שנסו ליחם ולחותם, ומתכון לשימוש מושחת בחלות או בריוש שטריותם פגה.

פשטידת בורקס

מצרכים
  • 3 קרואסונים / בורקסים גדולים חצויים באמצע.
  • חבילת תרד קפואה מופשרת וסחוטה. או חבילה של עלי מנגולד שטופים וחתוכים.
  • 1 בצל קצוץ.
  • 30 גרם חמאה לטיגון הבצל + 20 גרם לרביכה.
  • 2 כפות קמח.
  • 3 ביצים.
  • כוס חלב.
  • כוס וחצי של שאריות גבינות – פטה, מלוחה, לבנה, צהובות, עיזים (חשוב שיהיו לפחות 1 צהובה ו-1 מסוג אחר).
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט.
  • 1 שמנת מתוקה (אפשר לוותר או ללכת עד הסוף..).
אופן ההכנה

במחבת מטגנים את הבצל בחמאה בזהירות ואחרי שהוא שקוף ומתחיל להזהיב מוסיפים את התרד הסחוט או המנגולד ומטגנים בעדינות עד שכל הנוזלים מצטמצמים.

בסיר אחר, שמים את יתרת החמאה וממיסים. מוסיפים את 2- כפות הקמח ומערבבים היטב עד שהקמח נספג בחמאה.

מוסיפים כוס חלב ומערבבים היטב. אחרי שהכל מתאחד ומתחילות בועות, להוריד את הסיר מהאש ולהוסיף: מלח, פלפל, אגוז מוסקט.

לערבב את התרד עם הרביכה. למלא את הקרואסונים בתערובת ולשים אותם בתבנית עם נייר אפייה צפופים צפופים.

מעל לפזר את תערובת הגבינות. אם בשחיתות עסקינן – שפכו את השמנת ממש עכשיו והכניסו למקרר לשעתיים לפני האפייה.

לאפות בין חצי שעה ושלושת רבעי השעה בחום של 180°.

פודינג לחם

מצרכים
  • חלה שלמה או אפילו 3/4 חלה – להוריד את השוליים ולחתוך לקוביות בינוניות. (הכי טעים זה עם בריוש או חלה מתוקה).
  • 1/2 כוס צימוקים מושרים במעט רום או חלב למשך חצי שעה.
  • 4 ביצים.
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • כוס וחצי חלב.
  • 1/4 כוס סוכר
  • מעט תמצית וניל
  • חמאה לשימון התבנית.
אופן ההכנה

שמים את קוביות החלה בתוך תבנית משומנת בנדיבות בחמאה. בקערה מערבבים: חלב, שמנת, סוכר, תמצית וניל, ביצים וצימוקים.

יוצקים את התערובת על קוביות החלה ומערבבים כדי שהחלה תצופה בנוזלים. מניחים לשעה כדי שהחלה תספוג את הנוזלים ואופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות.

הצעות לגיוון:

1. במקום וניל להוסיף זסטים מלימון אחד.

2. להוסיף צ'וקלד צ'יפס.

בוחשת ב': אושרית נברה

רמת עייפות: די נו, יש לי 2 ילדים קטנים, אני עייפה תמידית

מוטו נוכחי: אל תשליכני לעת זיקנה

חייבת וידוי: בבית הורי מעולם לא מיחזרו שאריות מזון. פשוט כך. אוכל שפגה טריותו או אפילו סתם סר חינו בעיני בעלת הבית, הושלך באחת אל פח האשפה, ללא כל עכבות.

אין אצלנו "תבשילי חבלים" (חבל על זה… חבל על ההוא….) והפעם הראשונה שפגשתי בהם היתה אצל חמותי, שתחייה. זאתי יודעת לקחת את כל שאריות השבוע, לעשות איתם דבר מה ולהגיש בגאווה בחזרה אל השולחן. אם מדובר בשאריות מלוחות – הן יהפכו לפשטידה או לאיזו חביתה מוזרה, ואם מתוקות הן – גלגולן הבא יהיה ריבה או, גרוע מכך, מילוי לשטרודל.

אין לי כבוד לתבשילי מיחזור, אבל אם חייבים – אז יש לי אחד שהוא טעים באופן מפתיע.

חביתת פסטה

מצרכים
  • מנת פסטה משלשום שאף אחד לא רוצה לאכול.
  • 3 ביצים.
  • גבינה קשה ששוכבת במקרר קצת יותר מידי זמן.
  • בצל חתוך לטבעות.
  • אפשר גם: קישואים גוססים, נקניק בצבע חשוד, פטריות מסמורטטות, פלפלים פוסט טראומטיים וכרובית סופנית.
אופן ההכנה

את הירקות חותכים (רצועות דקות או קוביות קטנות) ומטגנים במעט שמן זית עד לריכוכם והזהבתם. אם יש נקניק, הוא נכנס למחבת לאחר הזהבת הירקות לטיגון קל.

בקערה מערבבים את הביצים, מוסיפים את הפסטה ואת הגבינה הקשה (אפשר מגוררת ואפשר חתוכה לפרוסות דקות). ממליחים ומפלפלים.

שופכים את תערובת הבצים על הירקות וממשיכים בישול על אש בינונית בחבת מכוסה עד שמתקבלת מעין פשטידה מטוגנת או חביתה תפוחה ויציבה. הופכים ונותנים טיגון קל בצד השני.

מגישים חם ומתפלאים בכל פעם מחדש כשהחביתה נזללת.

לבלוג של "הבוחשות"

צילום:

http://www.flickr.com/photos/just_maria/