מוסקה עם רוטב יוגורט ונענע

מוסקה היא פתרון מצויין כשצריכים להאכיל הרבה אנשים. זה ימבה עבודה, אבל יוצאת כמות גדולה שטעימה לכולם

בחורה עם מחשב נייד

בואו נאמר את האמת – מוסקה זה ימבה עבודה. החדשות הטובות הן שיוצאת כמות גדולה ושזהו יופי של אוכל לקהל גדול שבא להתארח.

ועוד כמה הבהרות:

הפעם הכנתי אותה בשילוב עם בשר כבש ולמדתי שאני אישית מעדיפה אותה רק עם בשר בקר.

לא חובה להמליח את החצילים. אני ממליחה. למה? כי ככה אמא שלי לימדה אותי וחוץ מזה הם יוצאים יותר טעימים עם תיבול מראש. ישנה דיעה רווחת, שהמלחתם מוציאה מהם מרירות ואני אומרת- חצילים הם כמו אנשים. מי שמריר, מלח לא יעזור לו.

במקום לטגן את החצילים, אני צולה אותם בתנור. חוסך קצת שמן.

מוסקה עם רוטב נענע

התבנית שלי: 26 *26 ס"מ

מצוין להכין יום לפני ולחמם היטב לפני ההגשה. המוסקה יציבה יותר ואפילו קלה יותר לחיתוך.

המרכיבים:

  • 3 חצילים
  • 4-6 כפות שמן- זית
  • 1/4 1 ק"ג בשר בקר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • מלח ופלפל טרי
  • 2-3 שיני שום כתושות או קצוצות
  • 2 כפיות קנמון
  • 1/2 כפית מכל אחד: אגוז מוסקט, תימין וסוכר
  • צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה- רק אם רוצים
  • 1/4 כוס יין לבן
  • 100 גר' רסק עגבניות + 1/2 כוס מים
  • חופן צנוברים קלויים – רק אם רוצים
  • 3 תפוחי- אדמה קלופים ופרוסים דק
לבאשמל:
  • 4 כפות קמח
  • 3 כפות חמאה
  • 2 כוסות חלב
  • מלח ואגוז מוסקט לפי הטעם
  • 2 ביצים

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום מקסימלי.

פורסים חצילים לפרוסות בעובי של ס"מ וממליחים. משאירים בצד ל- 10 דקות. סוחטים קלות ומניחים בשכבה אחת בתבנית גדולה. מברישים בשמן- זית משני הצדדים וצולים בתנור כחצי שעה או עד שהחצילים מתרככים. בדר"כ יש לחזור על התהליך כפעמיים.

החצילים אינם צריכים להיות חומים אלא רכים.

בינתיים, משחימים את הבשר במחבת רחבה על להבה גדולה עם 1-2 כפות שמן זית. גם התהליך הזה יכול לקחת פעמיים בשל כמות הבשר הגדולה. מוציאים את הבשר למסננת להוצאת שומנים ונוזלים מיותרים.

באותה מחבת מחממים עוד 1-2 כפות שמן ומטגנים קלות את הבצל הקצוץ. כשהבצל זהוב ורך, מוסיפים את השום ומאדים כדקותיים. מחזירים את הבשר למחבת ומתבלים. ממשיכים לבשל עוד כמה דקות תוך כדי ערבוב ומוסיפים את היין. 'מצמצמים' עד שהיין נעלם כמעט לגמרי ומוסיפים את רסק העגבניות והמים, הפטרוזיליה והצנוברים. ממשיכים בבישול עד שהנוזלים נעלמים לגמרי.

בסיר קטן מכינים באשמל: ממיסים את החמאה ומערבבים פנימה את הקמח. מבשלים על אש בינונית כדקה, תוך כדי ערבוב ומוסיפים את החלב. בוחשים היטב לקבלת מרקם חלק ומביאים לרתיחה. מבשלים כמה דקות, עד שהבאשמל מסמיך מאד. חשוב לבחוש.

מתבלים לפי הטעם. מערבבים את הביצים בקערית קטנה. מוסיפים באיטיות ותוך בחישה מתמדת לתערובת החלב. מורידים מהאש.

ולמלאכת המרכבת:
בכלי גדול משטיחים את פרוסות תפוחי האדמה בשכבה בודדה. מתבלים במלח ובפלפל. מניחים מעל מחצית מכמות החצילים ומכסים בכל תערובת הבשר. מעל לבשר מניחים שכבה נוספת של חצילים ומכסים בתערובת הבאשמל.

אופים בחום גבוהה כשעה או עד שפני המאפה מזהיבים.

לרוטב היוגורט:

  • 1 כוס יוגורט (או מחצית הכמות שמנת חמוצה)
  • 1-2 שיני שום כתושות
  • 2 כפות שמן- זית
  • מלח ופלפל טרי
  • חופן מכל אחד: פטרוזיליה, כוסברה ונענע- קצוצים דק (וכמובן שניתן לשנות לפי הטעם…)

מערבבים הכל יחד. שומרים במקרר עד להגשה.

לפוסט המקורי ב"ביסים"

לבלוג "ביסים" של הילה קריב