רגע לפני תחילת המונדיאל (ברזיל, חמישי 12.06), חשוב להערך עם רעיונות לארוחה מפנקת לבעלול, שיוכל לאכול בזמן שהוא צופה במשחקים,
בעודך מניחה לו בשקט ובוודאי לא מנסה לנהל איתו שיחות של "יחסינו לאן".
זה הזמן לארגן את הילדים, להשכיב אותם לישון, להעביר סמרטוט ואז להכנס למטבח, המקום שלך בבית ולהכין משהו לאכול.
משהו קליל, שאפשר לאכול מול הטלויזיה.
לא נורא, את כבר תנקי את הפירורים בבוקר, כשתתעוררי לארגן את הילדים.
משהו לאכול, משהו קר לשתות ואיזה משהו מתוק לקינוח.
עכשיו שמשכתי את תשומת הלב של כולם 🙂
לנשום עמוק.
נחזור רגע למציאות.
מתכוננים למונדיאל – בטח.
הולך להיות כיף – ברור.
נרצה משהו לאכול – בהחלט.
אז לא משנה מי רואה, איך רואה.
הוא צופה, את צופה, אתן ביחד, אתם ביחד, הוא והחבר'ה, את והחבר'ה, לבד, בבית, בבר.
בואו נשתחרר מחלוקת המטלות המיושנות.
ולעניינו, קצר ולעניין.
בלי שלבים, תוצאה סופית.
משהו לאכול – כריך עם טחינה, עוף, חמוצים, חריף.
כזה, אבל לא בכריך, אלא "בניגוב" ואפילו לא צריך לשטוף צלחת.
צלחת של ירקות, בהגשה מיוחדת ברוח המונדיאל.
קינוח / נשנוש תוך כדי – פופקורן. בטעמים. מתוק, חריף, מלוח, שוקולדי – מה שתרצו.
משהו לשתות – בירה. כאן אין לי הנחיות 🙂
יאללה, מתחילים
ל"כריך"
אם רוצים עוף, צריך קודם להכין אותו.
חזה עוף, בצל, תבלינים, פלפל חריף, שום.
והשוס: שקית קוקי!!
חותכים את חזה העוף לרצועות ומכניסים אותו יחד עם כל שאר הרכיבים, לשקית קוקי.
מנערים קצת ומכניסים לתנור, כ 200 מעלות, כחצי שעה.
עד שתסיימו עם כל שאר ההכנות – יהיה מוכן.
עכשיו נחזור ל"כריך"
מצרכים:
לחם/חלה
חומוס/טחינה או כל ממרח אהוב אחר
פסטרמה / נקניק. אפשר לוותר, אפשר משהו חלבי. במקרה שלנו: עוף.
חמוצים – מלפפון, זיתים, פלפל שיפקה.
ההכנה:
חותכים 4 "בורות" בלחם אבל משאירים קווי מתאר ומחיצות שיפרידו בין 4 השטחים.
עכשיו ממלאים כל שטח בממרח/ירק/חמוצים ומה שרוצים.
באחד החלקים משאירים חתיכות של הבפנים של הלחם.
ככה:
מה חסר לנו? ירקות.
תערובת עלים, עגבניות שרי קטנטנות, פלפל צהוב וממרח ירקרק כלשהו (במקרה שלנו: טחינה עם הרבה שמיר).
את אופן ההכנה אשאיר לכם להבין לבד.
התוצאה:
כשמשלבים את כל מה שהכנו, מקבלים "ארוחת מונדיאל"
ומה לקינוח?
פופקורן.
מכינים פופקורן בסיסי בסיר או במכשיר מיוחד ללא טיגון, הקלוריות כבר יגיעו מהטעמים.
מחממים במחבת סוכר חום עם כפית דבש ומערבבים את הפופקורן המוכן בתוך התערובת הרותחת.
והרי לנו פופקורן מתוק.
באותו אופן שמים במחבת מעט סוכר ומעט דבש, צ'ילי גרוס חריף ומעט מלח.
וקיבלנו פופקורן חריף.
אחרון חביב:
ממרח שוקולד מחומם במחבת, פופקורן מעורבב בתוכו.
ו- נראה לי שהתוצאה ברורה.
שומרים בשקית אטומה אחרי שהתקרר או שמגישים מיד.
בתיאבון.
ואי אפשר לסיים בלי שיר המונדיאל.
[youtube TGtWWb9emYI nolink]
















