מה מה ..לביבות תפוחי אדמה.

תזהרו זה ממכר, לביבות תפוחי האדמה של גילה.

מרסקים וגם חותכים

בשמחה גדולה
בוחשים כל מה שיש
בוא תדליק כבר את האש
ובסיר הכי גדול –
נטגן הכל
(קטע מתוך השיר ,מה מה תפוח אדמה , מילים לאה נאור)

לביבות תפוח אדמה של גילה
לביבות תפוח אדמה של גילה

יש לי אחות מדהימה שגדולה ממני בכ-8 שנים. בכל צומת היא נמצאת שם בשבילי ,כל עזרה גם אם לא הייתי צריכה היא מיד התייצבה .לטפל בילדים אחרי שהמוהל הלך ואני חששתי לפתוח את החיתול. כשהחלטנו אני ובן זוגי לנפוש קצת בסיני (אח.. היו ימים..) היא תמיד עודדה שניסע והתנדבה באהבה גדולה להיות עם הילדים .אחות מקסימה, שלאחרונה גם עברה לאזור המרכז והבית שלה אבן שואבת לכל המשפחה שמגיעה לבקר ובדרך כלל זה מלווה בארוחות המשמחות שלה.

ובעבר, כשהילדים היו עוד קטנים ,התפתחה מסורת שפעם בשנה היא הייתה רוכשת כרטיסים למימדיון במסגרת העבודה שלה ,ליום של כייף .וכל שנה הילדים היו ממתינים בכיליון עיניים מתי תהייה הפעם הבאה . ואני כל פעם תהיתי ,מה מושך אותם כל כך לשם. אנחנו משפחה ירושלמית שמים לא זורמים בגנים שלנו. אז מה בכל זאת גורם להם לשאול בתחילת כל עונה נו.. יש כבר כרטיסים ומועד למפגש במימדיון ?

והשנים עברו והם היו כבר בגיל הטיפש עשרה ,שכל פעילות שמשולבים בה ההורים או משפחה היא מראש פעילות לא קבילה שיוצרת התנגדות , אבל עדיין למימדיון הם רצים בשמחה .לכן החלטתי שזהו.. אני הפעם מפתיעה בביקור לראות מה סוד הקסם.

כשהגעתי למקום ,זה התבהר מיד. אחותי וגיסי מגיעים עם צידנית ועגלה עמוסת כל טוב. פורסים  מפה על הדשה ושולפים לביבות חמות שאחותי הייתה מכינה מוקדם בבוקר ואי אפשר לעמוד בפניהם. המימדיון היה רק תפאורה ,הפיקניק היה גולת הכותרת והלביבות היו הקסם שמשך אותם.

וכשהילדים כבר בגרו והתגייסו לחילות קרביים והיינו באים לבקר. זאת תמיד הייתה העדיפות הראשונה שלהם, שנביא את לביבות תפוחי האדמה של גילה .בכל ביקור כשהיינו  יושבים אי שם בבסיס נידח, עם המפה פרוסה על ערמות של חול ,הייתי מוציאה את הלביבות החמות שהכנתי בבוקר והם הזכירו להם טעם של בית חופש ומימדיון..

מוקדש באהבה לאחותי , תיזהרו זה ממכר..

מקומחים לפני אפיה
מקומחים לפני אפיה

 לביבות תפוחי אדמה של גילה

חומרים:

5 תפוחי אדמה (גודל בינוני)

מלח ופלפל שחור

כורכום

אגוז מוסקט

כף מרק עוף

פטרוזיליה (קצוצה) –יש מוצר מוכן של חברת "דורות"

לבלילה: ביצה ,קמח, פרורי לחם ,(כף חרדל /לימון)

תפוח אדמה 4

אופן ההכנה:

מבשלים את תפוחי האדמה (לנקות היטב) בקליפתם בסיר עם מים עד שמתרככים.

אחרי שתפוחי האדמה מתקררים ,מקלפים ומרסקים למחית .

מוסיפים את התבלינים: פלפל שחור, אגוז מוסקט, כף מרק עוף, פטרוזיליה קצוצה(או 2 טבליות של פטרוזיליה "דורות") טועמים ומוסיפים מלח בהתאם (בגלל מליחות מרק העוף יש לשים לב שלא יהיה מלוח מידי). נותנים לעיסה להתייצב כרבע שעה ויוצרים  עיגולים ומשטחים אותם לצורת לביבות.

מכינים 3 צלחות עמוקות :

  1. עם קמח
  2. ביצה טרופה עם כף חרדל/לימון
  3. פרורי לחם

טובלים כל לביבה קודם בקמח ,לאחר מכן בביצה ולסיום בפרורי הלחם.

מחממים שמן במחבת רחבה ומטגנים.

הערה: מתאים גם לפסח ,ניתן לטבול בפרורי מצה במקום קמח ופרורי לחם.