מה הסכין שלך? (במטבח כן?)

שיגעון המטבח ככל הנראה כאן כדי להישאר ואתם בטח לא רוצים להישאר מאחור.

שיעור ראשון במטבח הוא הכרת הסכינים הרבות שעומדות לרשותכם. אם לא תחתכו איך תבשלו?

נציין שכמובן שאין צורך שלכל אחד יהיה את כל סוגי הסכינים ברשותו, קנו לכם את הסכינים שיתאימו לשימושכם לפי שגרת הבישול שלכם.

נפתח בסכין השף..

סכין הכרחית במטבח, אין מצב בו שף או טבח יעבדו בלעדיה. הסכין שתאפשר לכם כמעט כל דבר שיעלה בדעתכם. זו סכין יחסית גדולה, בעלת להב כבד, באורך שנע בין 12 ל-35 ס"מ. זו סכין "מותאמת אישית" – מה הכוונה?, כל משתמש אמור לבחור את הסכין שלו, שתתאים לו בדיוק,כמו כובע לראש, מבחינת נוחות, כובד, אורך וצורת הידית. ישנן חברות רבות אשר מייצרות סכיני שף ושווה לעשות סקר שוק לפני הרכישה. אחת מהחברות המובילות בתחום היא ארקוס. סכיני ארקוס ביססו שם דבר בתחום הבישול, אם אתם אנשים שמרגישים שהם חייבים ללכת על בטוח, זו הסכין בשבילכם.

נתקדם לסנטוקו..

סכין שף בסגנון יפני (אם עדיין לא ניחשתם..) שהופכת פופולרית גם במטבח המערבי שלנו כאן. הסנטוקו שונה מעט מסכין השף המערבית: להבה רחב יותר, קצר יותר וחלקו הקהה מתעגל לקראת קצה הסכין. הוא עשוי מפלדה דקה יותר מסכין השף הקלסית ומיוצר מכמות פחמן גדולה יותר (גם קצת מדע על הדרך). לרוב סכיני הסנטוקו יש מאין שקעים לאורך הלהב. בעזרת הסנטוקו קל יותר לפרוס באופן דק, והיא משמשת לפריסה, קיצוץ וחיתוך לקוביות מושלמות.

לכל שף גדול יש גם סו-שף, כך גם לסכין, הגענו לסכיני העזר..

הסכינים המשניים שכל אחד צריך במטבח. סכין העזר הינה קטנה יותר מסכין שף וגדולה מסכין קילוף (שגם אליה כבר נגיע). בעלת להב קל יחסית, ישר או כזה המזכיר צורת מסור, שאורכו בין 10-18 ס"מ. משמשת לחיתוך מזון בגודל בינוני, כמו ירקות ופירות לא גדולים (כך שאם נפשכם חשקה בפומלה.. פחות).

אז גם לקלף צריך, גם בשביל זה יש לנו סכין..

סכין קטנה בעלת להב ישר, מחודד וצר בקצהו באורך של 7-12 ס"מ. מיועדת לקילוף והוצאת תוך הפרי או הירק (בדיוק בזמן למרקים של החורף), משמשת גם לחיתוך עשבי תיבול, ירקות ופירות קטנים כמו משמש, שום (שנפוץ בכמעט כל תבשיל), בצל ירוק ודומיו.

לגמישים בינינו.. ישנה גם סכין שתכוונן במיוחד בשבילכם.. קבלו את הסכין המתכווננת..

לסכין מחובר פס מתכוונן אשר באמצעותו ניתן לפרוס פרוסה בעובי קבוע (למשל לתבשילי קדירה) – מפרוסות פרי דקיקות כנייר (לפאי מושלם וקיצי מפירות העונה) ועד פרוסות לחם עבות (לשבת בבוקר. הלהב בדרך כלל מסורי ואורכו כ-25 ס"מ.

אם כבר דנו בלחם של הבוקר.. קבלו סכין שתעזור להם טוב טוב למרוח את החמאה..

סכין שלהבה עשוי ממתכת גמישה ובניגוד לחברותייה לקטגוריה, להבה עגלגל. מיועדת למריחת חמאה, גבינות רכות וריבה (גם שוקולד זה בסגדר, לא נגלה..).