יש לא מעט אנשים אשר נמנעים מבישול בסיר לחץ. למה אתם שואלים? ככל הנראה בגלל כל דבר חדש קצת מלחיץ אותנו, וגם כי, כן, בישול בסיר לחץ הוא מיוחד אך שווה את זה.
נרגיע ונאמר שכל החשש יכול לזוז הצידה כי השימוש קל פשוט ונוח, ויכול להיות שדווקא תתמכרו לקלות בה השימוש מתבצע.
הסיר פותר כל כך הרבה , תוכלו לבשל בו כל דבר כמעט בזמן יחסית קצר, דבר שיכול מאוד לעזור לכם במצב בו אתם טיפה לחוצים בזמן אבל ממש לחוצים לשבת לאכול כבר, לגיטימי.
יחד עם זאת הסיר גם חוסך בחשמל ועוזר לשמר את הערכים התזונתיים של מה שנבשל בו, יחד עם שימור הטעמים המשובחים של המרכיבים.
אז איך פועל הבישול בסיר הלחץ (הלא מאיים הזה..)?
אנו לוקחים את כל מה שאנו רוצים לבשל ומכניסים פנימה, תודו שכבר זה נשמע לא מפחיד בכלל. אחרי שעשינו את זה יתחילו להיווצר אדים והטמפרטורה תעלה בצורה משמעותית בתוך הסיר לחץ. האדים בעצם הופכים לקיטור אשר חודר לתוך התבשיל שאנו מכינים, אותו קיטור מפרק את הקטניות ששמנו (למשל חומוס או שעועית) וגם סוגי בשר שונים- ובכך מרכך אותם משמעותית. הקסם הזה חוסך לנו חצי מזמן הבישול ! תודו שזה מפתה.
איך מפעילים את הסיר הזה בכלל?
לכל סיר יש מכסה, ולא, זו לא התחלה של הלצה. על אותו מכסה יש ווסת אשר תפקידו לשחרר את האדים (אלה מקודם) וגם שסתום בטיחות. המכסה מתלבש על הסיר בעזרת מן בורג או בעזרת דפנות המתאימות לו. חשוב !!!- כל עוד הסיר עובד, אין לפתוח את המכסה בשום אופן.
לפני שהתרגשנו והתחלנו להתעסק, חשוב יש לבדוק אם אטם הסיליקון נקי ושלם. לאחר מכן מעבירים את הכפתור המרכזי של ציר הלחץ למצב פתוח (לשים לב שאתם לא על המספרים עצמם). עכשיו זהו השלב שמכניסים את הרכיבים של המתכון לפי הסדר. ברוב סירי הלחץ יש קו אשר אסור לעקוף אשר מסמן את מקסימום התכולה שיכול הסיר להכיל. מותר למלא מים אך ורק עד הסימון הזה.
בשלב הבא מניחים את המכסה וסוגרים את הסיר. אמור להיות סימון שיאפשר לנו להבין איך להניח את המכסה בצורה נכונה. למשל, בסירים של סולתם יש מאין משולש קטן שמראה את מיקום המכסה ביחס לקו. נועלים את הסיר בעזרת סיבוב קטנטן שמאלה וסוגרים באמצעות סוגר הבטיחות. מפעילים את האש על עוצמה גבוהה ובוחרים במספר המתאים. חשוב מאוד להביא את התבשיל למצב רתיחה. ברוב הסירים האופציה הראשונה מתאימה לאידוי של ירקות והשנייה לבישול.
אז כפי שזה נראה, ניתן לבשל בסיר כמעט הכל: תפוחי אדמה לצורך פירה (או כל דרך אחרת שעולה על דעתכם), חומס, שעועית חמין בזמן קצר, צלי בשר, ירקות ועוד. מומלץ להקפיד לנעול את הסיר אחרי שהבאנו את התבשיל לרתיחה. מביאים את הסיר למצב של לחץ בעזרת הכפתור ומיד אחר כך מנמיכים את האש. חשוב לשים עין תוך כדי הבישול ובמידה ורוצים להוסיף מצרכים לסיר או לבדוק את התבשיל או לסיים את הבישול, קריטי קודם כל לכבות את האש ולשחרר את הלחץ.











