אין שובה וקסום יותר מטרנד ה – Finger Food.
מדובר בסגנון ארוח קליל ובלתי מחייב לכאורה, המבוסס על מבחר מנות קטנטנות ומעוצבות להפליא – עשיר, טעים, מגוון ומשביע (אך לא ממלא מדי) ולא פחות חשוב מכך – אלגנטי ומרהיב. טעם לצד אסתטיקה, מגוון רב של טעמים וחגיגה לעיניים.
בזה אחר זה יוצאים מהמטבח כריכונים זעירים ומעוצבים לצד מיני-קיש במבחר טעמים, כבד אווז על מיני קרקרים, מבחר מאפים זעירים, שיפודוני גבינה עם פירות, טארטלטים של בצק פילו, פחזניות ואקלרים במילויים שונים, סלטים ססגוניים בצלוחיות אישיות, מבחר אינסופי של אפשרויות כיד הדמיון הטובה עליכם.
ובמחלקת המתוקים, החגיגה נמשכת: מבחר פטיפורים, מאפים מיניאטוריים, פרלינים וטראפלס משובחים, גביעוני מוס, טארטלטים מתוקים, עוגות מקרון, מבחר סוגי פחזניות, מרקיז שוקולד על מקל, קינוחי שוקולד משובחים… השמיים הם הגבול.
ארוחת טעימות שאינה נגמרת, חוויה חושית מושלמת, אירוע בלתי נשכח. כן, אני אומרת לעצמי, זה סוג הכיבוד שאני רוצה להציע לאורחי. למסיבת יום הולדת, ברית או בריתה, בר או בת מצווה, למסיבת רווקות או חתונה, אפילו לישיבה עסקית חשובה, או סתם כשמתחשק להתפנק ולפנק…
אבל איפה מתחילים? באיזה מנות כדאי לבחור ומה הכמות הרצויה? מי יעצב ויגיש, ולא פחות חשוב – איך להתארגן כך שגם אנוכי, על תקן המארחת, אוכל ליהנות מהאירוע ומהאורחים ולא אהיה כבולה למטבח?
הפתרון הוא מגשי אירוח – מגוון סוגי Finger Food לבחירתכם, מגיעים עד אליכם, מסודרים על מגשים ומוכנים להגשה. הכל טרי ומוכן מחומרי גלם משבחים, מעוצב ומעורר ענין. כל שנותר הוא להסיר את המכסה ולהתחיל לחגוג. אפשר להזמין מגשים לארוע שלם או להעשיר את התפריט הביתי במגש או שניים, כרצונכם.
ולסיום, רעיון קטן ומקסים למגש אירוח טעים ומרהיב במיוחד שניתן להכין בבית מראש וללא מאמץ רב – שיפודי פירות או ירקות בשילוב גבינות ועשבי תיבול.
לתוצאה אלגנטית במיוחד אני אוהבת להשתמש בשיפודי במבוק יפניים שבקצה אחד שלהם ידית אחיזה נוחה ומידתם מתאימה במדוייק לאופי האירוח המדובר.
כמה שילובים אפשריים ואהובים עלי במיוחד:
- שיפוד קפרזה קלאסי: עגבניית שרי, בייבי מוצרלה ועלי בזיליקום.
- שיפוד של ענבים אדומים משולבים בקוביות של גבינת אמנטל ועלי נענע.
- שיפוד של קוביות אגס (כדאי לטבול אחרי החיתוך במעט מי לימון כדי שלא ישחיר) עם גבינת רוקפור ועלי רוקט.
- קלאסיקה איטלקית נוספת (הפעם בשרית) – קוביות מלון (מלון כתום מספק, לטעמי, את התוצאה הטובה ביותר) עם פרושוטו או חזה אווז.
- וכמובן – כל שילוב אחר כיד הדמיון הטובה עליכם.
אהבתם את המתכון? ניסיתם? הצלחתם (או לא)? שדרגתם? יש לכם רעיונות נוספים?
אשמח לתגובות ורשמים.
שלכם, שרון

















