הבישול והאפייה כתחביב של פנאי הולך והופך למכנה המשותף הפופולרי ביותר בין כל המגזרים והמגדרים בארץ.
ביריד "מבשלים 2010" שבגני התערוכה עומד ריח דק של בישולים, מוצגים כלים מעניינים למלאכת הלהטוטים במטבח, חומרי גלם טובים במחיר מוזל, אפשרות לטעימות מפתות ובעיקר מוצעת ההזדמנות לישיבה בצוותא והתנסות בסדנאות חווייתיות ולימוד מהשפים המובילים.
לפי המתרחש ביריד, נראה כי המגמה היום היא שימוש בכלי בישול "ירוקים" כמו סירים בציפוי קרמי, סירים "חכמים" לבישול באדים או בוואקום, במינימום שמן וכדומה.
אם לשפוט על פי ההיצע ביריד, התפריט הים תיכוני על כל צידי האגן שלו, הוא הפופולרי ביותר בישראל, עם שימוש בשמני זית ההולכים ומשתבחים, טחינות למיניהן, פיתות משודרגות ופסטות איכותיות. גם הסצנה המתפתחת של יקבי הבוטיק (יקב אבידן, עגור, וילהלמה) הולכת ותופסת מקום של כבוד.
במרכז התערוכה ניצב המטבח החדש של "רגבה", מעוצב מקוריאן בכמה צבעים, עם כיור בילד-אין, ובקו לא סימטרי כיאה לאופנה העכשווית.
גם לחובבי הקפה נמצאו הסברים מלומדים על סיפורו וטיבו ב"שיח קפה" כולל התנסות במכונות קפה שונות. בנוסף יוצאת חברת ניופאן גורמה במבצע טרייד אין מיוחד שימשך עד סוף החודש ובמסגרתו מוזמנים הצרכנים להחליף את מכונת הקפה הישנה שברשותם בחדשה.
[nggallery id=19]
במתחם התקיימו סדנאות בישול ואפייה שנערכו ע"י שפים מקצועיים, אחד מהם הוא אבי שטייניץ שנידב לנו מתכון מתוך הסדנא לבישול עוף:
חזה עוף במילוי חצילים קלויים וצנוברים- אבי שטייניץ
חומרים ל-2 מנות
- 2 פרפרי עוף (מחולקים לשניים)
- מלח ופלפל גרוס
- שמן זית
למילוי:
- 1 חציל בלדי
- 5 כפיות צנוברים קלויים
- 1 כף רצועות נענע
- 2 שיני שום
- מלח ½ לימון
- 1 פלפל קלוי, חתוך לרצועות
למעטפת:
- 4 רצועות רחבות של חזה עגל מעושן
- 1 כרישה
להגשה:
- טחינה לבנה
- קולי פלפלים
הוראות הכנה:
1. קולים את החציל על אש פתוחה. מקררים מעט, קולפים וקוצצים גס בעזרת סכין חדה.
מערבבים את כל חומרי המלית, פרט לפלפל הקלוי.
2. את חזות העוף משטחים, ממליחים ומפלפלים.
3. את הכרישה השטופה חותכים לאורך לפסים ארוכים. מבשלים כדקה במים רותחים, מסננים ומצננים מיד במים קרים.
4. מניחים במרכז כל חזה רצועות פלפל קלוי ו- 2 כפות מהמלית. מגלגלים לגליל, ומצפים כל גליל ברצועת עגל מעושן. קושרים בסרט הכרישה.
5. משמנים תבנית בשמן זית ומניחים מעל את הגלילים.
6. אופים כ-11 דקות בתנור שחומם ל- 200 מעלות, עד להכנה מושלמת של העוף. (לפני ההוצאה בודקים בחריצה קטנה אם העוף מוכן).












