ושוב בשעת ערב מוקדמת ביום קר התכנסנו לנו החבורה העליזה והפעם הפלגנו לנו למזרח הרחוק לעבר ארץ השמש העולה ואחרי שייט של חצי שעה באוטובוס דן עגנתי במסעדת מאצויה היפנית והכשרה של רמת גן בניצוחו של השף הוירטואוז (כי לא קל ופשוט לעשות אדפטציה לאוכל יפני אופייני לאוכל יפני כשר ובעל נגיעות עכשוויות) יניב אבן אשר למד את רזי המטבח היפני אי שם בארץ המגף היישר ממטבחו של שף מלוכסן עיניים אמיתי.
ורגע אחרי שנכנסתי אל המסעדה החמימה שעוצבה בצבעי האדום והשחור (אפילו הסכו"ם שם שחור וייחודי למסעדה) הונחתה לידי כוס צוננת וצבעונית של קוקטייל עתיר אלכוהול הנרקח על טהרת האננס והליצ'י ובכדי לחמם את האווירה הונחה קערית של מרק צח של ציר בקר, עלי תרד , נבטים פריכים שלא איבדו את מרקם ונתח דקיק של סינטה אשר בושלה במי המרק ושמרה על עסיסיותה וטעמה.
והנה נוע נעו לעברנו מנות הדגים הנאים אשר חלקם קיבלו טאץ' מהמטבח הים התיכוני, אוסו זוקורי – סשימי סלמון ודניס בחיתוך דק ובהגשה מדוייקת ויפה אשר בעיני נחשבה ליצירת אמנות .
טטאקי סלמון ברוטב שיפקה ויוזו אשר בעיני הייתה טעימה ומעניינת ושונה!! (ואני לא מחובבות הדגים הנאים).
ואחרי שטעמנו מהראשונות וקוקטייל נוסף שטף את גרוני הגיעו זמנן של מנות הביניים שלא איכזבו גם הן, דאק קריספי – קוביות אורז מטוגנות כשבתוכן נחה הפתעה בצורת כבד אווז נימוח בלווית טריאקי, צ'אטני עגבניות, מיונז וואסבי אהובי (מרוקאית או לא?) ובצל ירוק.
אגדאשי סלמון -נתחי סלמון בטמפורה פריכה שלא איבדו את עסיסיותם שישבו על רוטב חמצמץ ולעקצוץ נוקדה הצלחת ברוטב סרירצ'ה מעקצץ וטוב, מנה שאהבתי במיוחד!!
וכמובן בל נשכח את הסושי הציורי – פניני אורז לבנבנים אשר עטפו קוביות דגים נאים ושאר ירקות וגולגלו במלפפון טרי וצנון אהובי, גילוי נאות אינני מחובבות הסושי אך נהניתי מהצנון והחבורה העליזה נהנתה יותר מהרולים שהשארתי להם…
והנה רגע לפני שגמרתי למסעדה את הבר באופן רשמי המנות העיקריות והטובות בעיני הונחו על שולחננו , "על האש" יפני!!!
קושיאקי – שיפודוני פרגית, אנטריקוט אשר נצלה במידה המדוייקת ופילה בקר רך ועסיסי אשר לוו ברוטב עם נגיעה הכי ישראלית וטעימה של טחינה גולמית ועוד דברים טובים.
קערת אורז מפתיעה ומתקתקה הקרויה בשמה המסורתי, גיו דון – רצועות אנטריקוט, פלפלים, זוקיני, חלצילים, בצל וביצת עין ברוטב ציר בקר, ג'ינג'ר שום ויין אדום שהשאירה טעם של עוד ועוד ועוד!!!
על הקינוח ויתרנו אבל לא לפני שקינחנו במחבת לוהטת אשר צלתה במקום נתחי פילה אלוהיים, עלי בוקצו'י ירוקים רעננים ונבטים.
ללא ספק מאצויה היא החוויה המתקנת והטעימה שלי למטבח האסיאתי שאני והוא לא כל כך חברים!
* כתובת: דרך מנחם בגין 7, מתחם הבורסה, רמת גן *טלפון להזמנות: 03-6446344 * שעות פתיחה: ימים א'-ד' 00:00 – 12:00, יום ה' 01:30 – 12:00, יום ו' ,אירועים בלבד, שבת 01:00 – צאת השבת *
אתר: http://www.matsuya.co.il/
פייסוש: https://www.facebook.com/matsuyaisrael/























