גם כשצריך לשלם את המחיר אפשר ורצוי לעשות את זה בכיף. אני לא מאמינה בלסבול מאחר ולא נוכל להמשיך לאורך זמן עם אורח חיים בריא עם תחושת סבל ולכן ,גם אם צריך לרדת במשקל, אני מכינה לי מתכונים טעימים ואוכלת פינוק קטן פעם ביום עם הקפה. הכנתי במיוחד לשומרי משקל מאפינס תפוח עץ בדבש טעים ועסיסי והנה הוא לפניכם כולל ניקוד לפי שיטת הנקודות.
את המאפינס הטעימים הללו הכנתי בתבניות מאפינס פשוטות – אני אוהבת להכין בתבניות עם המאפינס הקטנים יחסית כך שיוצאים לי לא מעט יחידות והניקוד לכל אחד יורד ועדיין יחידה כזאת מספקת את תאוות המתוק שלי .
לנוחיותכם מציינת ליד כל אחד מהמצרכים ניקוד של שומרי משקל.
הכמות שיצאה לי בתבניות מאפינס קטנות היתה 28 יחידות. סה"כ 60.5 נקודות לכל התערובת – כך שכל יחידה הינה 2.1 נקודות ולפינוק מתוק המחיר ממש לא גבוה.
הערה: לארוחה חגיגית במיוחד כשרוצים להגיש ולהרשים אפשר להקפיץ על מחבת קוביות תפוח עץ ירוק אחד עם כפית סוכר חום ומעט קינמון ולשים כפית מעל כל מאפינס לקישוט ולטעם. אני הסתפקתי בפרוסה דקה של תפוח על מנת שלא יהיה מחיר לכך בנקודות.
מצרכים:
3 כפות שמן – 9 נקודות
1/2 כוס סוכר- 9.5 נקודות
1/2 כוס דבש-15 נקודות
קופסא קטנה רכז תפוחי עץ ללא סוכר- ללא ניקוד
5 ביצים – 10 נקודות
11/2 כוסות קמח – 19 נקודות
כף אבקת אפייה – ללא ניקוד
1/2 כפית סודה לשתייה – ללא ניקוד
כף קינמון- ללא ניקוד
1 כוס תה בלי סוכר – ללא ניקוד
2 תפוחי עץ ירוקים בפרוסות דקות לקישוט – ללא ניקוד
איך מכינים?
מערבלים במערבל את הביצים עם הסוכר עד להתפחה קלה של התערובת.
מוסיפים דבש, שמן, רכז תפוחי עץ וכוס תה (אחרי שהתה התקרר כדי שלא "יבשל" לנו את הביצים) ומערבבים ממש לדקה.
מוסיפים את כל שאר המצרכים ומערבבים מעט עד שכל התערובת תהיה חלקה.
משתמשים בספריי שמן לשימון תבניות המאפינס וממלאים תערובת עד 2/3 מהתבנית מאחר והתערובת תופחת.
מכניסים לתנור מחומם ל-170 מעלות ואופים כ-17-20 דקות.
אפשר לאכול חם או קר.
גלל שיש בתערובת רכז תפוחי עץ עדיף לשמור בהמשך בקירור כדי למנוע קלקולים, במיוחד אם חם בחוץ. אני אוהבת לחמם 20 שניות במיקרו ולהתענג.
בתיאבון!














