שלום קוראים יקרים!
הגברת הבלים מקווה כי שלומכם טוב וכולכם נמצאים בקו הבריאות. אני רוצה לספר לכם שפה, בבית משפחת הבלים, החלה עונת הפסטיבלים. כל בני משפחת הבלים יחגגו את ימי הולדתם בטווח של שלושה השבועות הקרובים, וההמולה רבה. הבוקר התעוררה צעירת ההבלים, יובב, אל תוך הגיל המופלא ארבע, או כמו שקוראים לו אצלנו בבית, שש עשרה, ואל מאפין שוקושוקושוקו שיפתח לה בוקר יומולדת שמח במיוחד. ולא סתם כתבתי פה כל כך הרבה פעמים את המילה שוקו. המאפין הזה הוא תלת שוקולדי: לא זאת בלבד שהמאפין חום, אלא גם מתחבאים בו נטיפי שוקולד קטנים, וזאת ועוד, הוא מצופה בזיגוג שוקולד עם טריק מגניב – חפשו אותו בסעיף 7 של הוראות ההכנה!
המצרכים ל-12 מאפינס
כוס וחצי קמח
2 כפות קקאו משובח
שקיק אבקת אפיה
חצי כפית מלח
חצי כוס סוכר
50 ג’ חמאה בטמפרטורת החדר
ביצה אחת, טרופה
כוס חלב
כוס שוקולד צ'יפס (אני אוהבת את אלה של כרמית, יש בהם 60% מוצקי קקאו והם טעימים מאוד)
לזיגוג שוקולד
100 ג’ שוקולד (חלב או מריר, לפי טעמכם)
סוכריות קישוט – בכל זאת, מאפין יומולדת
כלים ספציאל
קעריות, מריות ולהקתו
כוס למדידה. בלי מאזניים הפעם!
תבניות קאפקייק או מאפין. אם הן סיליקון או מתכת, אז משומנות
אופן ההכנה
- מחממים מראש תנור ל-180 מעלות.
- מערבבים בקערה את הקמח, הקקאו, הסוכר, אבקת האפייה והמלח.
- בכלי אחר מערבבים את החמאה, החלב והביצה.
- מערבבים יחד את שתי התערובות, ומערבבים לתוכן את השוקולד צ'יפס.
- מחלקים את התערובת בין כל התבניות.
- אופים בטורבו כ-20 דקות, עד שקיסם המוחדר לאמצע המאפין יוצא לח מעט.
- מייד לאחר האפייה, כשהמאפינס עוד חמים מהתנור, מניחים קובייה של שוקולד על כל מאפין. לאחר המתנה של כדקה תגלו שאפשר למרוח בקלות את השוקולד הנמס על המאפין החם. אז תמרחו! מרית תעזור פה. לאחר המריחה, פזרו סוכריות צבעוניות כאוות נפשכם, ותנו לכל העניין להתקרר. כשהמאפינס יהיו קרים לגמרי, גם השוקולד יתקשה בחזרה לציפוי דקיק ומושלם.
וזו כל העבודה. מאפינס שוקושוקושוקו, ואם תגישו אותם עם שוקו חם וגלידת שוקולד, יצא לכם שוקושוקושוקושוקושוקו. ועד שהמאפינס יצאו מהתנור, השיר של היום הוא באדיבות השלישיה הכי מתוקה, חריפה ומצחיקה, שוקולד מנטה מסטיק. לא אכחיש, לגברת הבלים חסרה שמלה בדיוק כזו. שבת שלום!
היו שלום, ודרישת שלום ונשיקות עם רוז’ מגברת הבלים!
♥ הי! אהבתם מה שקראתם? אתם מוזמנים לעקוב אחריי באופן קבוע, בכפתור “עקוב אחרי” כאן למעלה או בדף הפייסבוק שלי גברת הבלים ♥














