היום אחרי שהוצאתי אותה מתיבת הנח העירונית ושחינו לכיוון הבית כולל ניצול מזג האוויר שעל הדרך הרבצתי שטיפה אוטומטית על טוי לקראת השבת היא זרקה את הפצצה לאוויר ושאלה את השאלה שכ"כ פחדתי ממנה במשך כל חמשת שנות חיי כאם בישראל – אמא, איך בנו אותנו? תיתי, איך בנו אותנו או איך באנו לעולם??? אמא איך בנו אותנו!!!
אנחת רווחה השתחררה מפי כי לכי תסבירי לה שאמא שלה חסידה (למרות שיש לי יופי של רגליים) ואז שלפתי לה את הידע שלי באנטומיה כי בכל זאת היא עדיין לא יודעת שאמא שלה כבר פרופסור שלמדה והתמחתה 11 עונות שלמות רפואה כללית וכירורגית, כולל ילודים באוניברסיטת האנטומיה של גריי שבסיאטל.
אז את מקשיבה??? שאלתי אותה ופצחתי בהסברים מעמיקים על רמ"ח איברים, שס"ה גידים, מיפוי עצמות וגולת הכותרת שומנים!!!
אמא, מה זה שומנים?? ותוך כדי חיפוש אחר התיאור המדוייק לשומן היא ניסתה לבוא לעזרי – אמא, שומן זה כמו חיידקים??? ואני עניתי לה, בדיוק תיתי! שומן זה כמו חיידק אבל כזה שלא עוזב אותך ויושב לך על הישבן כל החיים!!! ובאותה נשימה הרמתי את המעיל וחשפתי את הגלגל, את רואה את הגלגל הזה תיתי?כן אמא… תוך כדי בהיה שלה בגלגלי מכונית חונה, לא תיתי תסתכלי על אמא צעקתי עליה!!! את רואה את האבוב הזה שיש לאמא באגן הירכיים???? זה שומן!
המשכנו לנו בסקי המים הצורני כשטוי מושך אותנו לכיוון החירבה והסקרנות המשיכה לנקר בה – אמא, תגידי כשהייתי בבטן שלך באיזו צורה הייתי???? את היית בהתחלה כמו אפון אבל לאט לאט אמא התחילה לאבד את הצורה.
הגענו הביתה והיא עלתה על חלוק הד"ר, הרכיבה משקפיים, דיגמה את הססטוסקופ וביצעה בדיקה פולשנית בברבי כשהמתמחה קן עקב אחרי כל פעולה.
נשבעתי בהיפוקרטס שזו הפעם האחרונה שאני משוויצה בפניה שאמא שלה רופאה והחלטתי שאם ברפואה עסקינן כדאי לי להכנס למטבח הביתי ולהכין משהו עתיר קלוריות שכלל הר של גבינות, לול קטן של ביצים וכמובן ההממרח האהוב על כולנו בעיקר על לחם טרי וחם הידוע בשמו חמאה! ולרגל חגיגות ה-115 שנים לחמאת לורפק החגיגה כפולה ומכופלת בייחוד אחרי סדנא מטריפה שכולה על טהרת החמאה הרכה של לורפק עם השף המקסים והיועץ הקולינארי למותג אבי ביטון.
מאפינס גבינות מושחתים:
החומרים:
500 גרם תערובת גבינות קשות מגורדות (צ'דר, אמנטל, גאודה)
125 חמאה במליחות קלה, מומסת.
חצי כוס זיתי קלמטה מגולענים וחצויים.
4 ביצים
כוס חלב.
2 כוסות קמח.
מלח ופלפל לפי הטעם.
גרעיני דלעת / שומשום לזריה
אופן ההכנה:
מערבבים בקערה את על החומרים ומחלקים לגובה של חצי בתבניות מאפינס משומנות קלות ואופים כחצי שעה עד ארבעים דקות בחום של 150 מעלות מצננים ומגישים.
בתאבון <3
* המוצר התקבל להתנסות *














