'מה נעשה עם הבננות הבשלות?' שואלת אותי חבצלת.
אנחנו עומדות במטבח המקסים שלה, שמחלונותיו נשקף כל המדבר.
פעם בשנה אנחנו יורדים לערבה לבקר את חברינו הטובים, גלעד וחבצלת.
קיבלתי אותם יחד עם ע., האיש שלי, שהוא וגלעד גדלו יחד באותה קבוצה בקיבוץ, וישר התאהבתי בהם.
לחבצלת יש את הסטודיו ליוגה הכי יפה בארץ, וגלעד, הוא המורה והמחנך שהייתם רוצים שיהיה לילדיכם.
והבית. והאוכל. והחברות. ושיחות הנפש. והנוף. והמדבר.
בקערת הפירות הגדולה על האי היפה באמצע המטבח, נחות להן בננות בשלות.
חיממתי תנור לחום של 180 מעלות ואת הבננות הכנסתי לקערה ומעכתי במזלג.
הוספתי כוס קמח תופח, כוס סוכר חום, ביצה אחת, כף גדושה קקאו, שש כפות חלב וחצי כוס שמן.
הנה ,כמו בתמונה שסידרתי וצילמתי לכם.
מערבבים.
לתוך תבניות מאפינס, או מנז'טים, מעבירים כף נדיבה של התערובת וכאן מגיע השוס:
קוביית שוקולד. תמימה כזו, שתנוח לה מעדנות ותכסה את השכבה הראשונה, ואותה נכסה בעוד כף גדושה מהתערובת.
תראו כמה הן יפות, עם תכשיט השוקולד הזה במרכזן.
וזה הקצב: מאנז'ט, כף גדושת תערובת, קוביית שוקולד, כף גדושה מכסה.
מאנז'ט ועוד אחד.
תפעילו חושים. אם המנז'טים קטנים, מלאו מעט. אם הם גדולים יותר, מלאו יותר. ככה, לפי העין, היד והלב.
בערך 35 דקות מתחממים כל החמודימים האלה בתנור. ובזמן שהבננות נאפות, השוקולד נמס.
מוכנים? קחו אחד לפה, תנו ביס גדול, ותרגישו איך הפה מתמלא בשוקולד חם.
גם המאפינס השני נמס בפה. גם השלישי. תאמינו לי. בדקתי.
התקררו? רוצים לפנק ולהפתיע את מי שלא עמד לידכם כשאפיתם?
חממו מעט במיקרו ותנו למי שליבכם חפץ.
פיו יתמלא מתיקות, עיניו ייעצמו בעונג, ואתם תברכו את הבננות הבשלות מקערת הפירות, במטבח היפה של חבצלת וגלעד.
בתיאבון.
גם את רוצה בלוג משלך? מקום בו תוכלי להשמיע את קולך, לכתוב, לשתף ולהיות חלק מקהילת בלוגריות משפיעה?
אני מזמינה אותך לסדנה שלי 'בלוג משלך'. בחמישה שיעורים, בשיח נשי, נלמד איך כותבים בלוג.
פרטים אצלי: 052-3716176














