מאפינס

מאפינס רכים ונפלאים שיקבלו באהבה כל תוספת שתבחרו. המרכיב המפתיע- קמח תירס בבלילה.

1004496_10207167941691706_5539152518618436163_n

למאפינס הזה אפשר להוסיף כל תוספת שבוחרים. אני בחרתי חלק לעשות למבוגרים – עם אוכמניות טריות (אפשר באותה מידה עם קפואות) וחלק שני עם שבבי שוקולד – לילדים. ניתן להכין את המאפינס באותה דרך גם ללא מיקסר – רצוי להשתמש במטרפה.

למצרכים:

2 ביצים גדולות

100 גרם חמאה מומסת

250 גרם קמח (1.5 כוסות)

75 גרם קמח תירס (חצי כוס)

1 שקית אבקת אפיה

1/2 כפית סודה לשתיה

180 גרם סוכר חום (כוס פחות 2 כפות)

1/2 כפית מלח

250 מ"ל חלב (1 כוס)

1 כפית תמצית וניל איכותית/מחית ווניל

(לאחרונה, גיליתי את התמצית הזו ואת הממרח ווניל. ווניל איכותי, נפלא ועשיר – מומלץ מאוד)

12833332_10207168575387548_1218544363_n

1 כוס אוכמניות טריות או קפואות, או כל ערבוב אחר שברצונכם להכניס למאפינס (שבבי שוקולד, חמוציות, אגוזים, קוקוס וכו')

2 כפות סוכר מעורבבות עם 1 כפית קינמון (לבזיקה מעל)

12834516_10207168243779258_338507710_n

להכנה:

1. בקערת מיקסר עם וו הקפצה לשים את הביצים, הסוכר, החמאה והחלב ולערבב היטב. להוסיף את הווניל ולערבב.

2. בערה נפרדת לערבב את כל החומרים היבשים (קמח, אבקת אפיה, קמח תירס, סודה לשתייה ומלח).

3. להוסיף לקערת המיקסר ולערבב יחד עד איחוד. אין לערבב יותר מדי. ערבוב מיותר יגרום למאפינס יבשושיים.

4. להוסיף את התוספת שבחרתם ולערבב בעדינות.

12380440_10207168243859260_605058547_n 12721906_10207168243979263_1832111283_n

אני, עשיתי חלק עם שוקולד וחלק עם אוכמניות. חילקתי את הבלילה לשניים ועירבבתי כל פעם עם תוספת אחרת.

5. להעביר לתבנית מאפינס עם עטרות נייר בפנים. למלא עם הבלילה בגובה 3/4.

6. לפזר מעל סוכר עם קינמון.

7. לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך 15 דקות.

1506931_10207167959412149_5591946630588071801_n

10434139_10207167941611704_110326051935860644_n

ב ה צ ל ח ה !