מאפים ג'מייקנים משגעים ושובבים

הם באו מג'מייקה ואני פגשתי אותם באנגליה אבל רק בארץ התחלנו להכין אותם. מאפים ג'מייקנים בחריפות שובבה שממלאים את המטבח בריחות קארי מופלאים ואוי, כמה שהם טעימים!

DSC_3028

אתמול, חברתי אלונה זוהר העלתה פוסט על סמוסה הודי אפוי במילוי ירקות, מתכון שנראה מהמם ושאני מתכוונת לנסות בקרוב. אבל מה שתפס לי את העין במתכון שלא אלונה היתה התמונה (כרגיל, צילומים משובחים) שהזכירה לי את המאפים הג'מייקנים שהם אחד מהלהיטים הגדולים ביותר שלנו בבתים הפתוחים בתל מונד.

מאיפה הבאתי לכם מאפים ג'מייקנים? מהבית כמובן, כי זה אחד הדברים שלומדים לעשות כשהחצי אמנם נולד באנגליה, אבל ההורים שלו היגרו לשם מג'יימקה וזה מה שהוא רגיל לאכול בבית. ואיפה למדתי להכין את המאפים? לא במטבח של חמותי המשגעת (ה-outlaw שלי, כמו שאני אוהבת לקרוא לה, בעיקר כי אני אוהבת אותה וכי היא מצחיקה אותי), אלא דווקא בישראל.

בשכונה שלנו בלונדון לא היה צורך לדעת להכין מאפים ג'מייקנים (או בשפת המקום Jamaican patties) כי במרחק יריקה מהבית היו לפחות שני מקומות מהם ניתן היה לקנות את הצהובים הפריכים הטעימים האלה, אז רק אחרי שהגענו לכאן והתגעגענו לטעם התחלנו תהליך של שחזור המתכון, קצת בעזרת החמות, קצת בעזרת הגיסה ובעיקר בעזרת בלוטות הטעם. זה היה ניסוי משמין אבל טעים והגיע הזמן לשתף את התוצאה.

המאפים הג'מייקנים דומים במראה לאמפנדס אבל הם אפויים ואת הצבע הצהוב הם מקבלים מהכורכום שבבצק. אני אוהבת אותם בחריפות שובבה, אבל זה לא חובה ויש להם ניחוח קארי מטריף חושים, קצת כמו לבני הדודים ההודים שלהם, הסמוסה. אפשר להכין אותם במגוון מילויים – ירקות, בשר, עוף או דגים.

הבצק:

  • 4 כוסות (500 גרם) קמח
  • כפית מלח
  • כף אבקת קארי
  • 200  גרם חמאה / מחמאה
  • 2/3 כוס  (140 מ"ל) מים קרים מאוד

 

הכניסו את הקמח, המלח והקארי לקערה גדולה וערבבו היטב. הוסיפו חתיכות קטנות של מרגרינה/חמאה ופוררו עם האצבעות. הוסיפו מים ולושו עד ליצירת בצק.

מילוי בשר:

  • כף שמן
  • בצל קטן, קצוץ דק
  • 300 גרם בשר טחון או 300 גרם חזה עוף חתוך לחתיכות קטנטנות (לא טחון)
  • ½ כוס פירורי לחם
  • ½ כוס קרם קוקוס
  • ירקות קצוצים דק (גזר, קישואים)
  • אפונה
  • מלח, פלפל שחור, צ'ילי, פפריקה חריפה, אבקת קארי ועלי תימין

 

מטגנים קלות את הבצל בשמן עד שהוא נעשה שקוף, מוסיפים את הבשר ומשחימים. מוסיפים את התבלינים ואת הציר ומבשלים 15 דקות. מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים היטב. אפשר באופן דומה גם מילוי עוף, אבל אז עדיף לקצוץ את הבשר ולא לטחון אותו דק.

2014-04-03 22.02.14

מילוי ירקות:

  • כף שמן
  • בצל קצוץ דק
  • 2 שיני שום
  • שליש כרוב לבן
  • גזר גדול
  • חצי כוס אפונה
  • עגבנייה בשלה
  • קישוא
  • ½ כוס פירורי לחם
  • ½ כוס קרם קוקוס
  • מלח, פלפל שחור, צ'ילי, פפריקה חריפה, אבקת קארי ותימין

 

מטגנים קלות את הבצל והשום בשמן עד שהם נעשים שקופים, מוסיפים את שאר הירקות, את התבלינים ואת הציר ומבשלים 20 דקות. מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים היטב.

מרדדים את הבצק דק, קורצים עיגולים ובמרכז שמים את המילוי. סוגרים ומהדקים היטב.

IMG_4004

אופים ב-200 מעלות במשך 9-10 דקות ומגישים חם.

SAMSUNG