כשאני רואה בשוק תרד טורקי אני נמסה
בכלל שוק מלא בירק וצבע זו אני ומאחר ודרלינג שלי יודע אז תכנן לי ביקור בכרמל…
אוי כמה תענוג .
הצבעים הריחות הטעמים והאנשים …
בדוכן אחד קלטתי את התרד הטורקי.(חמציץ,חומעה,סורל)
שתי חבילות באו איתי הביתה ומאחר ושבועות קרב יש חגיגה .
כדי להכין את החגיגה שלי צריך-
קילוגרם עלי תרד
1 מיכל שמנת מתוקה
כף גדושה קמח
בצל ענק בקוביות
50 גרם חמאה וכף שמן
4 ביצים שלמות
כפית פלפל שחור גרוס טרי
אגוז מוסקט מגורר לפי טעם
100 גרם גבינת קשקבל,מנצ'יגו,פקורינו או בדומה (גבינה חריפה בטעמה)
וכמובן חבילת עלי פילו וספריי שמן או חמאה מומסת למריחה .
ההכנה קלה מאוד –
במחבת גדולה מטגנים בחמאה והשמן את הבצל להזהבה.
מוסיפים את הקמח וממשיכים בטיגון
מוסיפים את התרד המנוקה וקצוץ לאיטריות בינוניות פנימה ומיד אחרי כן את השמנת המתוקה ובוחשים יחד
עד להסמכה. השמנת צריכה להיות קרה מאוד כדי שלא יווצרו גושים מהקמח.
מסירים מהאש ובוחשים פנימה את הביצים וגבינת הקשקבל .טועמים וממליחים לפי טעם .
מתקנים תיבול ומקררים היטב
פותחים את חבלת עלי הפילו ומסדרים 3 עלים בתבנית בינונית עמוקה כשמם מרוחים בחמאה מומסת
או מרוססים בשמן(כל אחד מהם )
מוזגים את המלית הקרה מעל
מכסים בעוד 3 עלי פילו מרוחים בחמאה מומסת או מרוססים בשמן
מקפלים קצוות פנימה וחותכים למנות הגשה מרובעות לפני האפיה .
מורחים או מרססים בשומן ומפזרים מעל שומשום,קצח או מה שאוהבים
אופים להזהבה ב180 מעלות כ-20 דקות או לפי תנורו של כל אחד שהבצק זהוב
המלית כבר בושלה כך שרק הבצק צריך להזהיב
מגישים חם עם שמנת חמוצה ליד ומתענגים .
תהנו .












