מאפה שמרים בנוסח חינקלי

בחורה עם מחשב נייד

חינקלי אפוי

הריח פה מטרף…
לבצק – קילו ו700 קמח
5 כפות סוכר 2 כפות מלח
200 גרם מרגרינה רכה ,או חמאה גדולה או כוס 200 מיל שמן
3 ביצים
בערך חצי ליטר מים חמימים ליצירת בצק נעים לעבודה .
בנפרד-
בכוס להניח 3 כפות שמרים יבשים , כף סוכר ולמלא מים חמימים לתת להקציף ולהוסיף לקערת שאר החומרים . ללוש יחד לבצק כיפי .

למלית-קילו בשר טחון
3 בצלים גדולים מגוררים מעט שמן . פלפל מלח פפריקה כמון
קופסה קטנה רסק עגבניות וכוס מים רוותחים,כפית אבקת מרק .
לטגן בצל להוסיף בשר לטגן קצת ולהוסיף את שאר החומרים לבשלעל אש קטנה שעה. לקרר ולמלא את הלחמניות יוצרים צורה שרוצים .מורחים ביצה ושומשום ואופים .
תענוג.

leazohar-הבית הזוהר של לאהל'ה
כי אני בולגריה כי אני יפואית ברמ"ח איברי כי אני אוהבת את האוכל שיצרו הסבתות כי ישבתי ולמדתי מהסבתות שלי אחת יפואית ואחת ירושלמית אוכל אותנטי . כי אני אוהבת לנסות הכל מכל להריח ,לטעום וליצור יש מאין וממצרכים רגילים לשנות סדרי עולם . לכן הבלוג שלי קיים כדי לשתף אתכם בחלומותי ובישומם.