מצרכים לבצק:
500 גרם קמח
1.5 כפות שמרים יבשים
2 ביצים
180 סמ”ק חלב
80 גרם חמאה מומסת
1 כף סוכר
1 כפית מלח
מצרכים למילוי:
200 גרם גבינת מוצרלה/קשקבל
6 עגבניות מרוסקות
2 קופסאות של רסק עגבניות (קופ׳ קטנות)
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
1/2 כוס מים רותחים
מלח לפי הטעם
2 כפות סוכר
מעל:
חלב
שמן זית – להברקה אחרי האפיה
להכנה:
1. לשים את כל חומרי הבצק בקערת המיקסר עם וו לישה וללוש 7 דקות. להניח את הבצק מכוסה במקום חמים עד שיכפיל את נפחו.
2. בקערה לערבב את חומרי הרוטב (פרט לגבינה).
3. לחלק את הבצק לתשעה כדורים. לרדד כל כדור למלבן. לפזר רוטב עגבניות, עליו גבינה מגורדת ולגלגל לנקניק מהודק וסגור היטב, לשבלל אותו ולהכניס את הקצה מתחת לשבלול.
4. להניח את הקובניות בתבנית משומנת, אחת ליד השנייה.
5. להניח במקום חמים עד שהקובניות יכפילו את נפחן. למרוח בעזרת מברשת בחלב ולאפות בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות. לאחר שהמאפה יוצא מהתנור, להבריש עם מעט שמן זית – להברקה.
כל שנותר, זה להגיש ו….. ב ת א ב ו ן















