מאפה ניוקי, עגבניות ותרד

מאפה ניוקי עשיר שהוא ארוחה שלמה בקדרה אחת

baked gnocchi 3

אי אפשר לטעות עם מאפה הפסטה הזה. ניוקי נימוח, רוטב עשיר, גבינה מבעבעת. המאפה הזה הוא שדרוג רציני לארסנל ארוחות הערב שלכם.

את הניוקי יכולה להחליף כל פסטה שיש לכם במזווה ותרגישו חופשי להתפרע עם עשבי תיבול שונים ברוטב או לגוון עם גבינות נוספות (למשל בולגרית מפוררת או מוצרלה מגוררת).

המאפה הזה מושלם לשבועות או לכל בראנץ שתארחו, כארוחה מלאה משביעה לכל הדעות או כתוספת, רק להוסיף בצד סלט עלים ואתם מסודרים.

baked gnocchi 2

מאפה ניוקי, עגבניות ותרד:

המצרכים:

1 חבילה (500 גרם) ניוקי ללא גלוטן

3 כפות שמן זית

300 גרם תרד טרי שטוף

1 בצל בינוני קצוץ דק

20 עגבניות שרי חצויות

2 שיני שום כתושות

1 קופסת שימורים (400 גרם) עגבניות חתוכות דק

1 כף רוטב סויה

מלח ופלפל שחור

150 גרם כדורי מוצרלה בייבי (של גד או דומיו או מוצרלה טריה במשקל זהה)

עשבי תיבול טריים לקישוט וגבינת פרמזן

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-220 מעלות.

מבשלים את הניוקי לפי ההוראות שעל גבי האריזה. מניחים בצד אך שומרים אותו חמים.

בקדירה שטוחה או מחבת גדולה שיכולה להיכנס גם לתנור מחממים 2 כפות שמן זית על אש בינונית.

מוסיפים את התרד הטרי ומאדים מספר דקות עד שהתרד מתרכך וצבעו ירוק עז.

מעבירים את התרד (עם כל הנוזלים שהפריש) לקערה ומניחים בצד וכשהוא מספיק קר למגע סוחטים ממנו נוזלים עודפים.

באותה הקדרה מחממים את שארית שמן הזית, מוסיפים את הבצל ועגבניות השרי ומבשלים על אש בינונית עד שהבצל הופך להיות שקוף והעגבניות מתרככות, בערך 5 עד 7 דקות.

מוסיפים את השום הכתוש ומבשלים כחצי דקה נוספת.

מוסיפים את קופסת שימורי העגבניות ורוטב הסויה ומבשלים 7-9 דקות או עד שהרוטב מצטמצם מעט.

מורידים את הקדרה מהאש, מוסיפים את הניוקי והתרד ומערבבים.

מתבלים במלח ופלפל שחור.

מפזרים מעל את המוצרלה ואופים 30-35 דקות או עד שהמאפה מבעבע ושחום.

מפזרים עשבי תיבול טריים ופרמזן מעל ומגישים מיד.

baked gnocchi 1