כשאני במצב של מחשבות אני חייבת להפעיל ידיים ומוח במשהו מתוק.
אז חזרנו מאוחר מהעבודה
דרלינג קרקר מרעב אפילו יותר מהתרנגולות שלו בחצר
שינסתי מתנים ואחרי שהשלתי את בגדי מעלי ועברתי לסמרטוטי בית אולטימטיביים חשבתי
איך גורמים לו לחייך אחרי יום קשה.
ומכיון שללב כל גבר מגיעים דרך הבטן פתחתי מקרר לבדוק מה יש …
דרלינג נכנס בחיוך מהדלת עם 4 ביצים טריות מהלול ומיד הגיעה ההברקה .
מאפה מתוק של גבינה יצא לדרכו ועד שדרלינג התקלח חזר החיוך לפניו.
בקערה גדולה טורפים 3 ביצים גדולות עם 2 שקיות סוכר וניל
מוסיפים 500 גרם גבינה לבנה 5 %
1 מיכל שמנת חמוצה
2 כפות גדושות סולת
1 אריזה אינסטנט פודינג לבן – וניל של מיימונס או מיה (הם לבנים .של אוסם צהוב)
1 שקיק אבקת אפיה
טורפים היטב שלא ישארו גושים – אין צורך בסוכר נוסף האינסטנט פודינג מספיק.
מעבירים לתבנית עגולה 24 מרופדת בנייר אפיה
מפזרים על העיסה שקיק סוכר וניל ואופים בחום 180 מעלות להזהבה כחצי שעה –להשגיח כי כל תנור והחוזק שלו.
כשמזהיב ,בוחשים באותה קערת ערבוב
1 מיכל שמנת חמוצה
חצי מיכל שמנת מתוקה
1 כף סוכר
טיפות תמצית וניל או אחרת.השתמשתי בתמצית לימון של מיימונס והתוצאה עילוי.
מורחים על העוגה שתפחה את התערובת ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות .
המאפה נוחת אבל טעמו עילוי .
אוכלים חמים עם קונפיטורה כלשהיא ליד ואפילו כפית דבש מעל כל מנה.
אני הכנתי קונפיטורה מ6- תפוחים גדולים חתוכים לפלחים לא עבים ,סה"כ קילוגרם פרי
הוספתי 400 גרם סוכר – זה מספיק. כמה טיפות וניל ,או קינמון או תמצית לימון וזהו .השארתי שיגיר נוזלים כמה שעות
מבשלים להרתחה .מנמיכים אש ומבשלים שיצטמצמו הנוזלים והפירות יהפכו שקופים .
אמור להשאר סירופ .
מאחסנים במקרר לאחר קירור שלא יתקלקל כי אין סוכר רב כמו בריבה.
זה טעים כל כך שבני הבית ביקשו עוד ועוד
והעיקר שדרלינג מחייך .













