שבוע טוב.
השבת חגגנו ממש עם הכלי המדהים מבית נעמן "קסרול", אספתי לסקירתי מסניף נעמן בביאליק רמת-גן קסרול בצבע צהוב מדהים שיאה לנו לצבעי מטבח בית משפחת ארז.
אנחנו אופים, מבשלים ומארחים כצפוי הרבה אורחים בביתנו. ומראה ויפי הכלים של הבישול ובפרט כלי ההגשה – זו נקודה מאוד חשובה ומשמעותית לאירוח.
חווית אירוח יש לומר והסדרה של מנוקדת גם כפי שראיתי אותה בחנות על המדפים וגם במטבחנו ,היא יפיפייה שאין דברים כאלה.
מחיר שווה לכל נפש וכיס ובהמלצתו של השף האלוף אסף גרניט שף הבית של נעמן, עשו לכן/ם את החורף נעים וטעים יותר.
אני ממליצה באהבה ומצרפת תמונות.
הכנו צלי של קוביות חזה הודו שטיגנו עם הרבה בצל במחבת ובקסורל שהכנסו לתנור לכמה שעות טובות. ,הוספנו ירקות שורש; בצל, גזר, בטטה ותפוחי אדמה. תיבלנו בסילאן, חוויג', פפריקה ,מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס טרי. יצא מדהים.
מְ נֻ קֶ דֶ ת
סדרת כלי הגשה ובישול חדשה מבית נעמן בעיצוב חורפי
אין כמו להגיש תבשילים חמים, בכלים שכייף לאכול מתוכם, כשבחוץ גשום וקר
נעמן מציעה סדרת קרמיקה "גרניט" חדשה ומנקדת הכוללת מבחר כלים ואביזרים לבישול שיחממו את ימי החורף: קסרול קרמיקה stoneware לבישול קדירה בתנור, ומגוון כלים להגשה אישית קערות (בולים) למרק. את הכלים שבסדרה העשויים מחומר עבה במיוחד ומאופיינים ביכולת לאגור חום לבישול אחיד ואיכותי ניתן להשיג ב 4 צבעים אופנתיים: צהוב, תכלת וורוד עתיק. במבצע של 50% הנחה בכל חנויות הרשת.
הסדרה מתאימה לשימוש בתנור, במיקרוגל ובמדיח, להלן כמה דוגמאות:
- קסרול 4 ליטר גרניט צבעוני +מכסה במחיר 79.95 ₪
- כלי להגשה אישית אובלי + מכסה במחיר 22.45 ₪
- כלי להגשה אישית + ידית 9.95 ₪
וגם מתכון להכנת מרק מיניסטרונה – של שף אסף גרניט, היועץ הקולינרי של נעמן
- 1 בצל מקולף וחתוך לקוביות קטנות.
- 1 גזר מקולף וחתוך לקוביות קטנות.
- 2 גבעולי סלרי קצוצים.
- 2 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות קטנות
- 3 עגבניות מקולפות ללא הליבה וחתוכות לקוביות.
- 1 שורש פטרוזיליה קלוף קצוץ לקוביות קטנות
- 1 זוקיני חתוך לקוביות קטנות
- 2 שיני שום פרוסים.
- 1 גבעול טימין
- 4-5 עלי בזיליקום
- 4-5 עלי אורגנו
- חצי כוס שעועית לבנה שהושרתה במים כל הלילה ובושלה עד להתרככות.
- חצי כוס פסטה קצרה וקטנה
- מלח פלפל לפי הטעם
- 3 כפות שמן זית
הוראות ההכנה- מטגנים בצל גזר סלרי עם מעט שמן זית כ-3 דקות עד להזהבה, מוסיפים שום ועגבניות ומטגנים על אש נמוכה עוד כ- 10 דקות עד שהעגבניות מעט מתפרקות, מוסיפים את שאר הירקות ומטגנים כ-5 דקות נוספות ,
מוספים מים עד ¾ גובה הסיר מוסיפים את עשבי התיבול ואת השעועית ומביאים לרתיחה, מבשלים 25 דקות נוספות ומוסיפים את הפסטה לעוד 10 דקות בישול מתבלים ומורידים מהאש.
מצ"ב צילומים קרדיט צילום: שירה רז















