בתקופה הזו של השנה לא פשוט צאת לטיולים, מזג האוויר הפכפך, אנחנו אנשים עובדים (ולנו, הרי אין חופש בחנוכה) – זו תקופה נפלאה של התכרבלות.
מימי ילדותי, אני זוכרת את הביקורים המשפחתיים אצל דודה מיכל ז"ל, כבר בכניסה לבית הרחתי את ריח הסופגניות ה"חייזריות" שהיא נהגה להכין – אותן אהבתי כל כך.
שנים שאני קונה סופגניות, אני לא "מתאמצת" להכין את כל הבלגן הזה בבית.
במקרה, קיבלתי את מתכון הסופגניות של דודתי, הן קלות להכנה (כי אין בהן שמרים!) לכן, החלטתי לשחזר את רגעי הקסם של שחר ילדותי.
אז מה יש לנו פה? הורים וילדים, סופגניות, משחק בסביבונים והתכרבלות יחד.
מצרכים
2 גיל או אשל
חצי קילוגרם קמח תופח
2 ביצים
4 כפות סוכר
1 סוכר וניל
ציפוי
אבקת סוכר
מילוי
ריבה, שוקולד, חלבה, קצפת וכו
אופן ההכנה
לבחוש יחד את כל המצרכים של הסופגניות.
לתת לבלילה לעמוד חצי שעה (מידי פעם לבחוש)
לטגן בשמן עמוק בעזרת 2 כפות
למתכון פרווה
מצרכים
1 כוס קמח תופח
3 כפות סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
כוס מים
גרידת תפוז (זה מוסיף המון – תנסו!)
אופן ההכנה
אופן ההכנה זהה למתכון המקורי.
אני מזמינה אתכם לשתף, לעשות לייק ולהיכנס הביתה – לבית של שילי בפייסבוק
מחכה לכם שם!
חג אורים שמח, שלכם שילי.













