לפת ממולאת בבשר ואורז

אני יודעת שלפת הוא ירק חורפי. החשק למלא לפתות שיגע אותי והתחלתי לחפש אצל הירקנים באזור ובכלל.
מצאתי…אלתרתי ויצא טעים.
בהגשה , למי שאינו מקפיד חלבשר, להגיש עם יוגורט מעל

בחורה עם מחשב נייד

חומרים:

6 יחידות של לפת

צרור סלרי עלים-קצוצים

5 שיני שום- קצוצים

1 בצל -קצוץ

1 קופסא עגבניות מרוסקות – לא רסק

1/2 ק"ג בשר טחון טרי

1/2 כוס אורז בסמטי

2 כוסות מים

מעט שמן בוטנים

מעט סויה

מעט שמן

מלח+ פלפל שחור גרוס גס

הכנה:

לחתוך ללפת את הראש- ולהשאיר בצד לטובת כיסוי

לרוקן את הלפת-  הכי טוב בעזרת כף פרזאית (  כמו להוציא  כדורי מילון או אבטיח)- לא לזרוק נשתמש לרוטב

בקערה נפרדת : את הבשר וכל התבלונים  וכמובן שאפשר להוסיף מה שרוצים.

להוסיף את האורז ולמלא את הלפתות.

בסיר עם שוליים גבוהים: לטגן מעט בצל , להוסיף את  עלי הסלרי הקצוצים, לערבב,

להוסיף את השום הקצוץ ולהוסיף את כל תחולת הלפת (שהוצאנו),

לערבב  ולתת לתערובת להתבשל 10 דק'.

להוסיף את הלפתות לתערובת הרוטב להוסיף 2 כוסות מים ולכסות את הסיר.

לבשל  שעה לפחות

לבדוק טעמים, אפשר להוסיף צ'ילי חריף.

טעים.לפת ממולאת בבשר לפת עם יוגורט מעל