בשביל מרק לא צריך סיבה ….

הגרון צורב, האף נוזל, השרירים חלשים והעיינים עייפות – ברוכים הבאים לסתיו 2014 …. ואני סוג של מרוקאית שלא שותה תה (גוועלד!!!) , לא אוהבת תה – לא את טעמו ולא את ריחו.

אז אם תה תשתי מרק … אני לא צריכה סיבה לבשל מרק, אוהבת מרקים מכל הסוגים והמינים בכל עונה – סתיו, חורף, אביב ובשיא חום יולי אוגוסט.

כבר שנה כשאני מטיילת במקררי הסופר ונתקלת בפטריות שונות ומשונות ותמיד שולחת את ידי לפורטבלו ולשמפיניון המוכרות, לא פעם נתקלתי בפטריות הקטנות האלו המגיעות בגוש ומחוברות זו לזו – פטריות השי-מגי. היה לי מין חשש לא מוסבר מהן , לא מכירה לא קונה!!! (נו, סוג של דפוקה) היום אזרתי אומץ וקניתי שתי קופסאות ואמרתי – יאללה ננסה , לא טעים אמסור את סיר המרק (יד ראשונה לא מרופאה)….  אז מתברר שהחשש שלי היה מוטעה לחלוטין , הן טעימות וגם שומרות על המרקם שלהן בבישול ולא הופכות לספוגיות!!!!!!!

אז קבלו  מתכון למרק פטריות טעים טעים 🙂

15094837_10154607573051280_3732582867528454367_n

מרק פטריות שווה במיוחד :

המצרכים –

1 בצל קצוץ

1 תפוח אדמה חתוך לקוביות

2 שיני שום קצוצות

3 ענפי טימין

מעט שמן זית

חצי כוס גריסי פנינה שטופים.

קופסת פטריות שי-מג'י לבנות , מופרדות מהגוש שלמות עם הרגל .

קופסת פטריות שי-מג'י חומות מופרדות מהגוש שלמות עם הרגל .

קופסת פטריות שמפניון ללא הרגל חתוכות לקוביות לקוביות

מלח, מעט אגוז מוסקט, פלפל שחור טחון, 3 -4 כפיות אבקת מרק פטריות, 1 כפית אבקת מרק עוף.

ההכנה:

בסיר 5 ליטר מחממים מעט שמן , מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה. להוסיף את השום הקצוץ ולערבב ועכשיו הופ את תפוחי האדמה – לטגן קלות ולהוסיף את התערובת הפטריות – לטגן שוב קלות להוסיף את הגריסים למלא מים כמעטטטטטט עד הסוף, להביא לרתיחה. להנמיך את האש ולזרוק את ענפי הטימין לסיר, לתבל בתבלינים לפי טעמכם כמובן, לבשל עד לריכוך הגריסים.

אפשר, רצוי ומומלץ להגיש עם קרוטונים (YUMMY חולה על קרוטונים).

5_wa