לימונים כבושים

לימונים כבושים נפלאים בפני עצמם ויכולים להשתדך לכל מאכל, מסלטים בשרים ועד דגים. טעמם הלימוני החמצמץ ייתן טוויסט מעניין לכל מנה.

IMG_1769

המצרכים:

10 לימונים גדולים

1 ק"ג מלח גס פשוט (לא מלח ים)

שמן זית

1-2 לימונים (סחוטים למיץ – אם יש צורך)

להכנה:

1. לפרוס את הלימונים לפרוסות בעובי של כ- 3 ס"מ, להוציא את הגרעינים אם יש.

2. לקחת צנצנת גדולה ולשים שכבה של מלח גס, עליה שכבה של פרוסות לימונים עליה מלח וכן הלאה…. את החלק העליון (אם נשאר מקום – מרווח עד למכסה) למלא עם מיץ לימון. ונוסיף מעט שמן זית (מה שימנע את מגע הלימונים עם האוויר ואת ריקבונם כתוצאה מכך).

IMG_1608

3. להניח לשבועיים-שבועיים וחצי. מדי פעם לנער את הצנצנת. הצנצנת תתמלא במיץ לימון לאט לאט במשך השבועיים.

4. אחרי שבועיים להעביר את הלימונים לצנצנות קטנות ולשים במקרר. נשמר ל-3 חודשים. מושלם!!!!!!!

IMG_1770

אהבתם את המתכון? אם אתם רוצים להתעדכן בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש, לחצו על כפתור ״עקבו אחרי״ בצד שמאל למעלה, הכניסו את כתובת המייל שלכם וקבלו הודעה למייל בכל פעם שיתפרסם מתכון חדש. בתאבון!

לב