לחמניות שוקולד מצופות שוקולד
מצרכים:
לבצק:
2. לשים את הבצק בקערה עד שנוצר בצק רך. (אם הוא מעט נוקשה, אפשר להוסיף עוד מעט מים, אם הוא רך מידי אפשר להוסיף עוד מעט קמח).
3. מוסיפים את השוקולד צ'יפס וממשיכים ללוש עד שכל השוקולד נטמע בבצק.
4. מכסים את קערת המערבל במגבת ומניחים לתפוח כ-3/4 שעה עד שעה.
5. לאחר התפיחה מוציאים את הבצק למשטח מקומח (בקמח רגיל) ולשים עד הוצאת כל בועות האוויר כ-5 דקות.
6. מרפדים 2-3 תבניות של התנור בנייר אפיה, מקמחים את הידיים וקורצים חתיכת בצק קטנה (חשוב לקמח את הידיים, כדי שהבצק לא ידבק לידיים. בכל פעם שהמגע של הבצק עם הידיים דביק – מקמחים שוב את הידיים).
7. יוצרים כדור ומניחים בתבנית.
8. ממשיכים באותה דרך עד סיום הבצק. חשוב להקפיד על מרחק של כ-2 ס”מ בין הכדורים, כדי שלא ידבקו זה לזה אחרי התפיחה.
9. מורחים על כדורי הבצק את החלמונים הטרופים ומחכים להתפחה עוד 10-15 דקות.
10. מכניסים את התבניות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים 10-15 דקות עד שהכדורים זהובים.
11. מוציאים מהתנור ומניחים ללחמניות להתקרר.
אפשר להנות מלחמניות השוקולד גם בלי ציפוי, אבל אם רוצים לשדרג אותם, מומלץ לצפות בשוקולד :
12. שמים את כל מצרכי ציפוי השוקולד בסיר קטן וממיסים על אש קטנה. מקפידים לערבב כל הזמן, עד להמסת כל הגושים. מורידים מהאש. נזהרים לא להרתיח את הקרם.
13. מעבירים לקערית קטנה ועמוקה.
14. טובלים את החלק העליון של הלחמניה בקרם השוקולד ומניחים חזרה בתבנית עד להתקשות הציפוי.
15. ממשיכים באותה דרך עד שמצפים את כל הלחמניות.
בתאבון וחג שמח !















